Svētdiena, 28. aprīlis Terēze, Gundega
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

“Indulis un Ārija” – viens no “Kilograms kultūras” nominantiem

“Indulis un Ārija” – viens no “Kilograms kultūras” nominantiem
Foto: Publicitātes
06.10.2014 12:37

LETA

Sācies balsojums par Latvijas Televīzijas (LTV) un Latvijas Radio (LR) gada balvas “Kilograms kultūras” jaunākajiem nominantiem, aģentūru LETA informēja LTV komunikācijas speciāliste Laura Brokāne.

LTV, LR un “lsm.lv” eksperti ir nominējuši tos kultūras notikumus, kas bijuši saistošākie un augstvērtīgākie 2014.gada trešajā ceturksnī, sniedzot iespēju ikvienam iedzīvotājam balsot par nominantiem septiņās kategorijās – kino, vizuālā māksla, literatūra, teātris, mūzika, “Notikums” un “Pārsteigums”.

Nominācijā “Teātris” izcelta Ļeva Tolstoja “Tumsas vara jeb Nadziņš ieķēries – putniņš pagalam”, kuru Jaunajā Rīgas teātrī iestudējis režisors Gatis Šmits, Raiņa “Indulis un Ārija”, kuru Liepājas teātrī veidojis režisors un horeogrāfs Sergejs Zemļanskis, kā arī Džuzepes Verdi “Rigoleto” iestudējums Latvijas Nacionālajā operā. Tā muzikālais vadītājs un diriģents ir Mārtiņš Ozoliņš, režisore – Margo Zālīte.

Starp būtiskākajiem notikumiem kino minēta režisores Signes Baumanes animācijas filma “Akmeņi manās kabatās”, Pētera Krilova dokumentālā filma “Uz spēles Latvija” un režisora Igna Jonina Latvijas – Lietuvas kopražojuma filma “Spēlmanis”, kuras tapšanā piedalījies producents Roberts Vinovskis un operators Jānis Eglītis.

Vizuālajā mākslā nominēta izstāde “Vizionārās struktūras. No Johansona līdz Johansonam”, kas bija skatāma Latvijas Nacionālajā bibliotēkā, izstāde “Sarkandaugava. Dārzs” Rīgas psihoneiroloģijas un narkoloģijas centrā un Gustava Kluča darbu izstāde “Kāda eksperimenta anatomija” Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstāžu zālē “Arsenāls”. Visas izstādes bijušas iekļautas “Rīga 2014” Eiropas kultūras galvaspilsētas programmā.

Literatūrā iespējams balsot par Arno Jundzes debijas romānu “Putekļu smilšu pulkstenī”, Ievas Rupenheites dzejas krājumu “nepāriet” un Inese Zanderes dzejas krājumu “Putna miegā”.

Starp spilgtākajiem trešā ceturkšņa notikumiem mūzikā balvas veidotāji min koncertu “Dzimuši Rīgā”, kurā uzstājušies izcili Latvijā dzimuši mūziķi, koncertu “Ravela Šeherezade un Štrausa Varonis” Cēsu Mākslas festivālā un britu komponista Džona Tavenera piemiņas koncertu, kas izskanējis 17.Starptautiskajā garīgās mūzikas festivālā.

Nominācijā “Notikums” pretendenti ir Pasaules koru olimpiāde, izstāde “1514. Grāmata. 2014” Latvijas Nacionālajā bibliotēkā un festivāls “Dzejas dienas 2014”, bet kā pārsteigums izvirzīts alternatīvais kamermūzikas festivāls “Sansusī” brīvdienu mājā “Susēja” Aknīstes pagastā.

Par izvirzītajām nominācijām var balsot sabiedrisko mediju vienotajā portālā “www.lsm.lv”, “www.ltv.lv” un “www.latvijasradio.lv”. Katrā nominācijā ir iespēja balsot par vienu kandidātu ne biežāk kā reizi dienā, norādot savu e-pasta adresi.

Balvas kandidātu izvirzīšanas un vērtēšanas sistēmu izveidojuši LTV un LR žurnālisti. Katru ceturksni tiek izvirzīti balvas pretendenti nominācijās, kuru skaits atkarīgs no kultūras notikumiem: maksimālais skaits – septiņas nominācijas, un katrā no tām izvirzīti ne vairāk kā trīs notikumi.

Nākamais balsojums aptvers oktobri, novembri un decembri, par kuriem būs iespējams balsot nākamā gada janvārī.

Pēc balsojuma notiks lielais gada balsojums, kurā tiks noskaidroti un apbalvoti gan galveno nomināciju līderi, gan īpašo nomināciju – “Gada kultūras notikums” un “Gada pārsteigums” – uzvarētāji.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz