Piektdiena, 19. aprīlis Vēsma, Fanija
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Irmai Markopai jauns dzejas krājums “Jūra, atkal pie tevis nāku”

“Es bez jūras nevaru, vēl vakar biju nogājusi pie tās. Jūra nekad nav vienāda. Citreiz dusmīga, citreiz mīlīga un maiga, bet tā vienmēr runā,” sacīja liepājniece Irma Markopa, kura dzejas krājumā “Jūra, atkal pie tevis nāku” apkopojusi aptuveni divus gadus ilgušās sarunas ar lielo māti.

Irmai Markopai jauns dzejas krājums “Jūra, atkal pie tevis nāku”
Foto: Egons Zīverts
14.07.2021 06:00

Roberts Džeriņš

"Kurzemes Vārds"

Atslēgvārdi

“Runā, ka dzeja ir stipru cilvēku dvēseles kliedziens. Es nezinu, neesmu stipra, bet jūtu, kā jūra ar mani sarunājas un tas kaut ko manī sakustina,” teica dzejniece. “Katrā ikdienišķā sīkumā var dzimt dzejolis. Viens asns uz ietves, viena nokritusi putna spalva var iedvesmot, bet jūras spēks ir tik milzīgs, ka vārdi nāk paši,” teica I. Markopa, kura ar literatūru aizraujas visu dzīvi un raksta nevien dzeju, bet arī prozu, savukārt jūras mīlestību jau bērnībā aizguvusi no mātes.

Jaunais izdevums ir liepājnieces 12 grāmata un sestais dzejas krājums. Tajā apkopoti teju 140 dzejoļu, kurus papildina fotomākslinieka Pētera Jaunzema darbi. Vairums vārsmu veltītas jūrai un dabai, skarta arī kara tematika, un daļa darbu uzjundī patriotiskas noskaņas.

Grāmatas atvēršanas svētki šobrīd netiks rīkoti, jo epidemioloģiskie ierobežojumi pasākumu organizēšanu sarežģī, stāstīja autore, kura cer, ka rudenī izdosies krājuma tapšanu pienācīgi atzīmēt kopā ar domubiedriem un draugiem.

Uz lauriem gulēt I. Markopa negrasās un jau tagad sākusi darbu pie nākamās grāmatas, kas būs viņas 2008. gadā publicētā romāna “Naktī bērns kliedza” turpinājums. “Man mazmeitiņa daudz ir prasījusi, kas ar šī stāsta tēliem notiek pēc sižeta beigām. Pastāstīšu! Ceru, ka izdosies,” viņa skaidroja.

Dzejas krājumu “Jūra, atkal pie tevis nāku” iespējams iegādāties, sazinoties ar autori.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz