Ceturtdiena, 18. aprīlis Laura, Jadviga
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Īsteni vēderprieki būs amatniecības un etno mūzikas festivālā “Līvas ciems”

Īsteni vēderprieki būs amatniecības un etno mūzikas festivālā “Līvas ciems”
25.05.2012 12:05

Atslēgvārdi

Gardēžiem “Līvas ciemā” būs ko baudīt un iegādāties. Kā katru gadu, tirgotāji piedāvās degustācijas un neizpaliks arī tradicionālie latviešu ēdieni.

Daži ēdieni, ko varēs iegādāties tirgū – pēc senlaicīgām receptēm cepta maize, alkšņu malkā kūpināta vistas gaļa, strausa gaļas izstrādājumi, kūpinājumi, gan karsti, gan auksti kūpinātas zivis, rapšu, linsēklu un kaņepju eļļa, žāvēti augļi, sīrupi, ievārījumi, saldās un sāļās mandeles, cukurgailīši, āboli glazūrā, biškopības produkcija – medus, ziedputekšņi, propoliss, bišu maize, zāļu tējas, smiltsērkšķu produkcija – sulas, tējas, saldējums, dažāda veida marmelādes, džemi, sēkliņu maisījumi, siers, 16 veidu mīkstie sieri, pankūkas-pamkūkas, saldējums, vitamīniem bagātais smilšērkšķu sorberts, konfektes, mājas vīni un citi gardumi, kurus sarūpējuši mūsu pašu zemnieki.

Kā informē Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra praktikante Paula Eiermane, tad tikai sestdien varēs nobaudīt Cīravas arodvidusskolas audzēkņu  sautētos kāpostus, grilētās desiņas, pankūkas un koču, bet abās festivāla dienās  Liepājas Valsts tehnikuma studentu gatavoto latviešu nacionālo virtuvi.

Īsteni liepājniecisku smeķi sajutīs ikviens, kurš baudīs šīs puses īpašo ēdienu – ”Liepājas menciņi”. To, kā arī  cūkas karbonādi ar kauliņu ceptu uz oglēm, cauraudzīti un ceptas kartupeļu daiviņas Līvas ciema apmeklētājiem piedāvās viesnīcas ”Europa city Amrita” pavāri.

Savukārt vidzemnieku gardumus piedāvās SIA ”Līče” –  pelēkos zirņus, bukstiņputru, svaigo šmori (uz uguns gatavoti svaigi, jaunie dārzeņi ar gaļu), mednieku desiņas, lauku desiņas, auksto zupu, pašu ceptu maizi un uz oglēm ceptu gaļu vidzemnieku gaumē.

Arī šogad tiks pasniegtas balvas ”Līvas ciema Meistarstiķis” tiem amatniekiem, kuru piedāvātā produkcija izcelsies ar īpašu oriģinalitāti un kvalitāti.
Balvu pasniegšana notiks 26. maijā pulksten 17.00 Liepājas promenādē pie viesnīcas ”Fontaine Royal”.

Šogad vienā no vērienīgākajiem tradicionālās kultūras pasākumiem Latvijā – Amatniecības un etnomūzikas festivālā ”Līvas ciems” piedalīsies vairāk kā 180 amatnieki un vietējie ražotāji, apmeklētājiem piedāvājot iegādāties dažāda veida aksesuārus, dzintara un etnogrāfiskās rotas, rotaļlietas, suvenīrus, koka izstrādājumus, metāla kalumus, dažādus pinumus, adījumus un tamborējumus, tekstila izstrādājumus, ekoloģisko kosmētiku – ziepes, ārstnieciskās ziedes, bišu vaska lūpu balzāmus, krēmus, dažādus stādus un vēl daudz ko citu.

Šogad īpaši tiek akcentēti unikālie keramikas izstrādājumi – savus oriģināldarbus pircējiem piedāvās vairāk kā desmit keramiķi, no kuriem viens uz festivālu ieradies pat no ASV.

Sestdien Cīravas arodvidusskolas puiši izrādīs, kā uztaisīt kārtīgus cirvja kātus, bet meitenes, pēc pircēju pasūtījuma, gatavos skaistas rotas un interesentiem palīdzēs ziepju liešanas un gatavošanas procesā.

Atgādinām, ka nedēļas nogalē, 26. un 27. maijā, Liepājas Promenādē jau 10. reizi Amatniecības un etnomūzikas festivāla ”Līvas ciems” laikā būs iespēja gan līdzdarboties radošajās darbnīcās un baudīt kultūras programmu, gan iegādāties plaša sortimenta amatnieku un vietējo ražotāju produkciju un baudīt latviešu tradicionālos ēdienus.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz