Piektdiena, 29. marts Agija, Aldonis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Izdota komponista un uzņēmēja Zigmara Liepiņa grāmata “Mūzaīka”

Izdevniecībā “Pētergailis” izdota komponista un uzņēmēja Zigmara Liepiņa grāmata “Mūzaīka”, aģentūru LETA informēja apgādā.

Izdota komponista un uzņēmēja Zigmara Liepiņa grāmata “Mūzaīka”
Foto: LETA
28.08.2022 21:54

LETA

Atslēgvārdi

Izdevniecībā norāda, ka grāmata ir ne vien Latvijā pazīstama mūziķa stāsts par komponista gaitu sākumu 17 gadu vecumā, grūtībām un panākumiem, bet grāmatā rodams arī ievērojams laika nogrieznis Latvijas mūzikā.

Liepiņš absolvējis Latvijas Valsts konservatorijas Ilzes Graubiņas klavieru klasi. Viņš ir traustiņinstrumentālists, komponists, bija “Radio SWH” dibinātājas un Latvijas Nacionālās operas un baleta vadītājs.

Viņa daiļrades diapazons ir sākot ar populārām dziesmām un roka kompozīcijām, beidzot ar skatuves lieldarbiem operām, piemēram, Liepiņa 1988.gada rokopera “Lāčplēsis” ar Māras Zālītes tekstu kļuva par vienu no pazīstamākajiem Trešās atmodas laika simboliem.

Atmodas laikā Liepiņa un Zālītes “Lāčplēsim”, ko kopumā noskatījās ap 160 000 cilvēku, bija arī politiska nozīme – pirmizrāde notika datumā, kad tika parakstīts Molotova-Rībentropa pakts.

Apgāds norāda, ka grāmatā rodama iespaidīga kultūras personību galerija – bērnība kopā ar vecākiem dzimtajā Liepājā, skolotāji, dzīves un mūzikas uzticamais biedrs Mirdza Zīvere, Raimonds Pauls, Imants Vanzovičs, Nora Bumbiere, Viktors Lapčenoks, Māra Zālīte, Uģis Rūķītis, Kaspars Dimiters, Elīna Garanča, Asmika Grigorjana, opera, Igors Krutojs, ansambļi “Modo”, “Opus”, “Remix” un citi.

Tāpat grāmatā rodami stāsti arī par operu-melodrāmu “Parīzes Dievmātes katedrāle”, operu “No Rozes un asinīm”, muzikālajām drāmām “Adata” un “Vadonis”.

Grāmatā iepretim tekstam atrodami daudzi kvadrātkodi, kas lasītājam dod iespēju ar nolasīšanas aplikāciju, vai viedtelefonu fotorežīmā piekļūt papildu dokumentiem, video, audio un foto informācijai.

Attēls no facebook.com/petergailis.lv

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz