Svētdiena, 28. aprīlis Terēze, Gundega
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Izrāda krājuma retumus

Izrāda krājuma retumus
11.07.2012 07:05

Liepājas Centrālās zinātniskās bibliotēkas E-lasītavā pirmajā stāvā iekārtota izstāde “Liepājas CZB krājuma retumi”. Tajā apskatāma tikai neliela daļa no bibliotēkas apjomīgā un nozīmīgā krājuma, kas ietver laikposmu no 1510. līdz 1945. gadam.

Tie ir izdevumi par Liepāju vācu un latviešu valodā, unikāli izdevumi latviešu valodā un citvalodās, kas pieejami tikai vienā eksemplārā, kā arī grāmatu izdevēja, pedagoga un bibliotekāra Klāva Ukstiņa izdotie izdevumi. Izstādē apskatāma arī bibliotēkas vecākā grāmata, kas izdota 1510. gadā. Tā ir tiesību zinātņu grāmata, kas ir pirmais romiešu tiesību apkopojums vācu valodā. Grāmata bagātīgi ilustrēta ar kokgriezuma ilustrācijām. Var apskatīt arī krājumā esošo vecāko Bībeli latviešu valodā, kas izdota Rīgā 1794. gadā un rotāta ar Kurzemes amatnieku darinājumiem. Bet 1597. gadā izdotā Bībele ir interesanta ar to, ka tās ilustrācijas izkrāsotas ar roku. Centrālās zinātniskās bibliotēkas krājumā ir aptuveni 66 tūkstoši izdevumu, kas izdoti līdz 1945. gadam latviešu valodā un citvalodās.

“Kurzemes Vārds”

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz