Ceturtdiena, 25. aprīlis Līksma, Bārbala
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Izsludina Eiropas Kultūras galvaspilsētas radošo darbu konkursu “Antena”

Izsludina Eiropas Kultūras galvaspilsētas radošo darbu konkursu “Antena”
28.04.2009 11:18

Liepājas pilsētas pašvaldības iestāde ”Kultūras pārvalde” (Liepājas Kultūras pārvalde) izsludina radošo darbu konkursu ”Antena”. Konkursa mērķis ir iesaistīt bērnus un jauniešus Eiropas Kultūras galvaspilsētas konkursa II kārtas pieteikuma tapšanā, kas nodrošinās iespēju Liepājai ar Kurzemes pieteikumu cīnīties par tiesībām 2014. gadā iegūt Eiropas Kultūras galvaspilsētas titulu.

Konkursā mazākie bērni tiek aicināti zīmēt savu antenu, kas, palīdzētu Liepājas vārdam skanēt tālu plašajā Eiropā. Savukārt vidusskolēni un pirmo kursu studenti konkursā var piedalīties ar nelielām antenu instalācijām, kuru tapšanā izmantoti dažādi materiāli.

Liepājas Kultūras pārvalde šobrīd aktīvi strādā pie II kārtas pieteikuma sagatavošanas, lai cīnītos par tiesībām 2014. gadā iegūt Eiropas Kultūras galvaspilsētas titulu. Šobrīd par titulu cīnās arī Rīga un Cēsis, tāpēc būtiska ir katra liepājnieka iesaistīšanās un vēlme apliecināt to, ka Liepāja un Kurzeme šim titulam ir vispiemērotākā.

”Šobrīd Liepāja ir kļuvusi par eiropeisku pilsētu. Te pulcējas cilvēki no dažādām pasaules valstīm un tieši dažādo kultūru sinerģija izglītībā, sportā, kultūrā un uzņēmējdarbībā veido pamatu inovatīviem risinājumiem. Informācija tiek raidīta no dažādām pasaules vietām, un Liepājā uzstādītās antenas to uztver, apstrādā un liek lietā. Ar intuīciju un talantu apveltītie cilvēki ir mūsu laikmeta atklāsme (antenas) un potenciāls (ceļš) attīstībai. Un viņu apdzīvotā Kurzeme – nākotnes radošo industriju laboratorija un skatuve visas Eiropas mērogā”- teikts Liepājas I kārtas pieteikumā.

Liepājas Kultūras pārvaldei Eiropas Kultūras galvaspilsētas II kārtas pieteikums jāsagatavo līdz 30. jūnijam, tāpēc šobrīd ir vispiemērotākais brīdis, lai aicinātu bērnus un jauniešus iesaistīties konkursā. Mazākie bērni tiek aicināti uz Liepājas Kultūras pārvaldi (Liepājas Latviešu biedrības nama 2. stāvā) līdz 28. maijam nest zīmējumus, kuros attēlota tāda antena, kas Eiropai vislabāk raidītu signālu par Liepāju un Kurzemi. Aicinām zīmēt antenu, attēlojot to kādā atpazīstamā Liepājas vietā vai uz fona, kas pašiem bērniem liekas vispiemērotākais.

Savukārt jauniešus konkursā aicinām piedalīties ar nelielām radošām instalācijām – antenām, kuru tapšanā izmantoti visdažādākie materiāli, konstruktori vai jaunās tehnoloģijas. Arī šos darbus jaunieši tiek aicināti nest uz Liepājas Kultūras pārvaldi līdz 28. maijam. Darbam jāpievieno autora vai autoru vārdi un uzvārdi. Papildus informācija atrodama interneta mājas lapā www.liepaja2014.lv sadaļā ”Liepāja 2014” vai pa tālruni +37163483948.

Konkursa noslēgumā tiks organizēta izstāde, kurā liepājnieki, balsojot, noteiks uzvarētāju un piešķirs trīs veicināšanas balvas. Par balvām būs parūpējušies Liepājas uzņēmēji un Liepājas Kultūras iestādes.

Krista Kalnarāja,
Liepājas pilsētas pašvaldības iestādes “Kultūras pārvalde”
Starptautisko sakaru un attīstības projektu vadītāja

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz