Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Izstādē skatāmi plenēra laikā tapušie mākslas darbi

Liepāju patlaban cieši ieskāvusi ziema, bet mākslas salonā “Ludviķis” baudāmi vasaras atspulgi – atvērta izstāde, kurā skatāmas 28. plenēra “Pilsēta un jūra” laikā tapušās gleznas.

13.12.2023 06:20

liepajniekiem.lv

“Lai arī maziņš, bet notika,” Aivars Kleins priecājas, ka plenērs šovasar, jūlija vidū, piedzīvots.

Dalību ņēmuši septiņi mākslinieki no Jēkabpils, Rīgas un Liepājas. Nu sešu autoru – A. Kleina, Gintas Stavrovskas, Sandas Mālnieces, Eināra Kviļa, Viļa Bulava, Jāņa Judina – paveiktais tagad lūkojams “Ludviķī”.

Katrs piedalās vismaz ar trim darbiem. “Galvenais finansiālais atbalstītājs ir Liepājas Speciālā ekonomiskā zona, un mūs mudināja iemūžināt Liepājas ostas vēsturiskos objektus – O. Kalpaka tiltu, bāku, Loču torni. Pamatā arī ir osta, jahtas,” par to, kas attēlots darbos, ieskicē A. Kleins.

Raksturojot gleznas, kurās nepārprotami saskatāma Liepāja, mākslinieks teic, ka “glezniecības stils ir tautai saprotams”.

A. Kleins atceras, ka vasarā sadzirdējis interesantu apzīmējumu tam, ko dara. “Kamēr strādāju, viena mamma savam bērnam sacīja: “Mākslinieks glezno to, ko redz.” Un tā arī ir,” ar smaidu notikušo min A. Kleins.

“Kaut arī maza, bet dzirksts vēl ir,” par plenēru teic tā organizators. “Šogad bija 28. reizi, lielākā intriga – novilkt līdz 30. plenēram, un tas sakristu ar Liepājas jubileju.”

Jaunatvērtā izstāde skatāma līdz 31. janvārim.

Mediju atbalsta fonda ieguldījums no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par sagatavoto saturu atbild portāls liepajniekiem.lv.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz