Piektdiena, 29. marts Agija, Aldonis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Jāņa Lūsēna un Ineses Zanderes mūzikls “Sniega karaliene” būs skatāms arī Liepājā

Jāņa Lūsēna un Ineses Zanderes mūzikls “Sniega karaliene” būs skatāms arī Liepājā
26.11.2012 10:01

Atslēgvārdi

Decembrī, pirms skolas bērnu brīvlaika un Ziemassvētku brīvdienās, muzikālais teātris ARS NOVA ar mūziklu “Sniega karaliene” viesosies Liepājā, kā arī Ogrē un Rīgā, aicinot mazos skatītājus, skolu jaunatni un ģimenes iepazīt mūzikla varoņu Ziemassvētku pasakas piedzīvojumus.

Jāņa Lūsēna un Ineses Zanderes mūzikls “Sniega karaliene” ir latviešu autoru radīts brīnišķīgs muzikāls stāsts par mīlestību. Pasakas galvenie varoņi ir Gerda un Kajs. Meitene un zēns ziemas vakarā sastop skaisti mirdzošu ļaunuma vilinājumu – Sniega karalienes varenību un valstību. Kajs ļaujas Sniega karalienes varai un dodas tai līdzi uz Ledus pili. Gerda apņemas zēnu uzmeklēt un dodas ceļā. Gerdas mīlestība un labā griba ir stiprāka par grūtajiem pārbaudījumiem un pārdzīvojumiem, mīlestība dod ticību meitenei turpināt ceļu. Gerdas apņēmība, ceļā sastaptie pasakas varoņi un vecmāmiņas vēlējumi palīdz Gerdai rast no jauna drosmi un nepadoties. Meitene pēdējiem spēkiem uzmeklē Kaju ziemeļu valstībā un ar savu sirds lūgšanu spēj atkausēt Kaju. Sniega karalienes greizā spoguļa lauska, kas sasaldēja Kaja sirdi, nespēj uzveikt mīlestību.

Izrādes režisore Inese Mičule un scenogrāfe Ieva Kauliņa radījušas mūziklam jaunu skatuvisko risinājumu, pielāgojot izrāžu norisi Kino Splendid Palace Lielajai skatītāju zālei. Mūziklā lomas atveido: Sniega karaliene – Kristīne Zadovska, Gerda – Ieva Sutugova, Kajs – Andris Ērglis, vecmāmiņa – Andžella Goba, Puķu burve – Ieva Akuratere, kovārnis, balodis – Zigfrīds Muktupāvels, princese, Ziemeļburve – Amber /Aija Vītoliņa/, Laupītāju meitene – Ance Krauze, Ziemeļbriedis – Uģis Roze, vārna, balodis – Baiba Neja, princis – Kārlis Freimanis, Garkājis – Andris Liseckis.

Visās izrādēs muzikālo skanējumu nodrošina mūziķu orķestris Jāņa Lūsēna vadībā un, kā stāsta mūzikla autors, tajā skanēs dažādi sitamie instrumenti, perkusijas, akordeons, ģitāras un taustiņistrumenti, uzburot pasakas īpaši tēlainu un ziemeļniecisku skanējumu.

“Sniega karaliene” rīkotāji – muzikālais teātris “ARS NOVA” – izrādes apmeklētājiem gādā iestudējuma īpašas, drukātās programmas. Tajās mazie skatītāji iepazīs lomu atveidotājus, atradīs aizraujošus atjautības uzdevumus ar izrādes varoņiem, un papildus tajā būs klausāms CD ar sešām, zīmīgākajām izrādes dziesmām.

Liepājas Olimpiskā centra Rožu zālē izrādes noritēs 22. un 23.decembrī. Biļetes pieejamas “Biļešu paradīze” kasēs visā Latvijā un www.bilesuparadize.lv.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz