Piektdiena, 26. aprīlis Rūsiņš, Sandris, Alīna
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Jau rīt pirmizrādi piedzīvos pasaules slavenais mūzikls “Vestsaidas stāsts”!

Jau rīt pirmizrādi piedzīvos pasaules slavenais mūzikls “Vestsaidas stāsts”!
09.12.2010 11:11

Jau rīt, 10. decembrī, priekškaru skatītājiem vērs L. Bernsteina, Dž. Robina, A. Lorenta un S. Sondheima pasaules slavenais mūzikls ”Vestsaidas stāsts”, kuru sadarbībā ar Liepājas Simfonisko orķestri iestudē režisors Valdis Lūriņš. Iestudējumā uz skatuves būs redzami vairāk nekā 30 mākslinieki, bet orķestra bedrē 33 mūziķi.

”Darbs pie šī mūzikla mums ir gan bauda, gan izaicinājums. Orķestris ir ļoti priecīgs par iespēju spēlēt Bernsteina mūziku – to es katru dienu redzu mūziķu sejās,’’ atzīst Liepājas Simfoniskā orķestra direktors Uldis Lipskis.

”Šis ir viens no labākajiem pasaules mūzikliem, kuru L. Bernsteins rakstījis jaunībā, pats būdams iemīlējies. Tas ir mīlestības pilns – taču tā nav mīlestība tikai pret otru būtni, bet arī pret mūziku un muzicēšanas prieku,” runājot par mūziklu, uzsver izrādes muzikālais vadītājs un diriģents Andris Veismanis. ”Neskatoties uz to, ka mūzikls sarakstīts piecdesmitajos gados, tas ir ļoti mūsdienīgs, jo mīlestība ir mūžīga.”

Taču stāsts nav tikai par mīlestību. Kā uzsver režisors Valdis Lūriņš: ”Mūzikls ir skaudrs, realitātes pārpilns vēstījums par jauniešiem, kuru mājvieta ir iela, par sapņiem, kuri pieaugušajiem vairs nav vajadzīgi, par smeldzīgo vientulību…”

Iestudējuma darbība norisinās Amerikā, tā centrā ir attiecības starp divām jauniešu bandām – amerikāņiem un puertorikāņiem. Nesaskaņas, naids, alkas pēc laimes – un visam pa vidu divu jauniešu – Tonija un Marijas – uzplaukstošā mīlestība.

Mūziklā dziesmas tiks izpildītas angļu valodā, bet tiks nodrošināti subtitri.

Galvenajās lomās pieaicināti viesmākslinieki Jolanta Strikaite un Annija Putniņa, Emīls Kivlenieks un Juris Jope. Pārējās lomās Everita Pjata, Viktors Ellers, Sandis Pēcis, Anete Berķe, Rolands Beķeris, Gatis Maliks, Pēteris Lapiņš, Marģers Eglinskis, Kaspars Kārkliņš, Egons Dombrovskis, Edgars Pujāts, Signe Ruicēna, Ilze Būde, Madara Melne, Agnese Jēkabsone, Ilze Jura, Laura Jeruma, Edgars Ozoliņš, Mārtiņš Kalita, Armands Kaušelis, Inese Jurjāne u.c. Līdzās profesionālajiem aktieriem izrādē piedalīsies arī jaunieši, kuriem šī būs debija uz Liepājas teātra skatuves un kurus īpašās atlasēs izvēlējās horeogrāfs Alberts Kivlenieks.

Izrādes ģenerālsponsori: SEB banka un Latvijas Mobilais Telefons.

Zanda Borga,
Liepājas teātra literārā padomniece

Foto: Ziedonis Safronovs

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz