Trešdiena, 1. maijs Ziedonis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Jaunie mākslinieki padzīti no apavu fabrikas

Jaunie mākslinieki padzīti no apavu fabrikas
29.10.2011 15:00

Atslēgvārdi

Pēc tam, kad bijušajā apavu fabrikā, ko mākslinieki nodēvēja par “Ku:Fa”, ir liegtas mākslinieku aktivitātes, par notikušo ir sarūgtināti šo pasākumu organizatori un apmeklētāji. Viņi uzskata, ka ir tikai krāšņojuši Liepājas kultūras dzīvi un piedāvājuši alternatīvu popkultūrai.

“Tā ir taisnība,” apgalvo projekta “Ku:Fa” vadītājs Aivis Neimanis. Šīs vietas īpašnieki no “RC Serviss” viņam piezvanījuši un teikuši, ka kultūras un mākslas sarīkojumu norise šajā vietā tiek apturēta, kaut arī līgums atļauj to darīt līdz 31. decembrim. “Teica, lai neuztveru to personīgi, bet negatīva publicitāte viņiem noteikti neesot vajadzīga,” atstāsta A. Neimanis. Tomēr viņš uz ēkas īpašniekiem neturot ļaunu prātu.

Uzzinot, ka kufā pasākumi vairs nenotiks, daudzi A. Neimanim pauduši sarūgtinājumu, pat šoku, jo uzskata, ka tā ir laba alternatīva citām pilsētas sarīkojumu norises vietām.

Savukārt Valsts policijas Liepājas iecirkņa priekšnieks Gints Ešenvalds šādu pavērsienu vērtē atzinīgi. “Jau vizuāli vien ir redzams, ka šis ēku komplekss ir nedrošs. Tādēļ ir neprāts tur rīkot publiskus pasākumus,” saka G. Ešenvalds.

A. Neimanis atzīst, ka tagad jūtas sagrauts, neesot iekšējā dzinuļa, enerģijas ko jaunu uzsākt, tāpēc izlēmis ieturēt treknu pauzi, lai apdomātu vairākas lietas: vai tas, ko viņš dara, kādam ir vajadzīgs? Ja jā, kā to attīstīt tālāk? Vai Liepājā ir vērts ko uzsākt vai arī mest acis uz citu vietu? Runājot par pēdējo punktu, A. Neimanis ievērojis, ka Liepājā, ja rīko citādus mākslas pasākumus, nekā ierasts, bieži vien nākas saskarties ar negatīvu kritiku un pat vēlmi paveikto iznīcināt.

Viņš uzskata, ka tādu, kam patika kufas aktivitātes ar nepiespiesto atmosfēru un vecās, laika zobu skartās ēkas auru, nav bijis maz – starp apmeklētājiem bijuši gan jaunieši, gan mākslinieki, gan ļaudis labākajos gados.

Bet, ja viņš tomēr izdomās arī turpmāk rīkot ko līdzīgu, aktīvais liepājnieks uzskata, ka citu vietu Liepājā atrast nebūs grūti, jo tā saucamo graustu pilsētā vēl ir, cik uziet.

Viktora Ulberta foto

Jauniešiem pašlaik ir liegtas aktivitātes bijušajā apavu fabrikā, kur, kā redzams, viņi pat pa jumtu ir staigājuši.

Plašāk lasiet laikraksta “Kurzemes Vārds” 29. oktobra numurā.
#kvards-20111029-03#

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz