Pirmdiena, 29. aprīlis Raimonds, Laine, Vilnis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Jaunie mediji Liepājas muzejā aicina uz mākslas performancēm un radošajām darbnīcām

Ceturtdien, 13. jūlijā, pulksten 17 un svētdien, 16. jūlijā, pulksten 12 Liepājas muzejā biedrība ”ASTE. Art, Science, Technology, Education” un Liepājas Universitātes Mākslas pētījumu laboratorija ”MPLab” aicina apmeklēt audiovizuālu performanču un radošo darbnīcu programmu, kā arī ekskursiju kuratora vadībā jauno mediju mākslas izstādē “Retrospektropija”, kas Liepājas muzeja anfilādē aplūkojama līdz 30. jūlijam, informē izstādes kuratore Anna Priedola.

Jaunie mediji Liepājas muzejā aicina uz mākslas performancēm un radošajām darbnīcām
Foto: no Liepājas Universitātes arhīva
11.07.2023 13:46

liepajniekiem.lv

Ceturtdien, 13. jūlijā, no pulksten 17 līdz 18 interesenti Liepājas muzejā aicināti apmeklēt performanci ”AV ritmi”, ko vadīs māksliniece un Liepājas Universitātes pasniedzēja Paula Vītola.

Audiovizuālajā performancē varēs novērot aizraujošas fotoakustikas principa demonstrācijas, iepazīstot sen aizmirstas tehnoloģijas.

Savukārt svētdien, 16. jūlijā, no pulksten 12 līdz 15 Liepājas muzeja dārzā ikviens aicināts apmeklēt bezmaksas radošās darbnīcas: ”Paplašinātās klausīšanās darbnīca”, ”Virtuālās realitātes (VR) veidošanas darbnīca”, ”Eko krāsošanas darbnīca”, kā arī kopā ar izstādes kuratori Annu Priedolu doties ekskursijā izstādē ”Retrospektropija”.

”Paplašinātās klausīšanās darbnīcā”, kas notiks pulksten 12, 13 un 14, skaņas māksliniece Krista Dintere aicinās darbnīcas dalībniekus atvērt savu apziņu apkārt esošās vides skaņu sadzirdēšanai un izbaudīšanai gan nepastarpināti ar savām maņām, apgūstot dziļās klausīšanās tehnikas, gan pastiprinot vājākos skaņas avotus, kā piemēram, kukaiņu spārnu vēzienus, ar ieraksta tehnoloģiju palīdzību, darbnīcas rezultātā izveidojot jautru, kopīgu skaņas etīdi.

Foto: no Liepājas Universitātes arhīva

”Virtuālās Realitātes (VR) veidošanas darbnīcā” pulksten 12, 12.30, 13, 13.30, 14 un 14.30, ko vadīs papildinātās realitātes (AR) lietotnes ART+ izstrādātāji Rohirs Jupains un Agnese Dombrovska, būs iespēja izmēģināt vienkāršāko 3D modelēšanas veidu – 3D skulptēšanu – gūstot ieskatu virtuālās realitātes konstruēšanas darbā un izjūtot, kā būtu gleznot trīsdimensiju pasaulē.

”Paplašinātās klausīšanās darbnīca” un ”Virtuālās realitātes (VR) veidošanas darbnīca” dalībnieku skaits ir ierobežots, tādēļ nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās, rakstot uz e-pastu: [email protected]. E-pastā lūgums norādīt vēlamo darbnīcu un laiku.

”Ekokrāsošanas darbnīcā” no pulksten 12 līdz 15 māksliniece Maija Demitere dalīsies ar savām zināšanām par ekoloģiski nekaitīgu krāsvielu veidošanu no pārtikā lietojamiem produktiem, un aicinās dalībniekus tās arī izmēģināt, gleznojot uz audekla un veidojot karogus dabas daudzveidības svinēšanai.

Visi materiāli būs nodrošināti bez maksas un pievienoties varēs jebkurā laikā.

Foto: no Liepājas Universitātes arhīva

Savukārt pulksten 12, 13 un 14 interesenti aicināti doties ekskursijā izstādē ”Retrospektropija” kopā ar kuratori Annu Priedolu.

Izstādē skatāmi 15 jauno mediju mākslas darbi, ko veidojuši studiju Liepājas Universitātes studiju programmas ”Jauno mediju māksla” absolventi, šobrīd atpazīstami mākslinieki.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz