Otrdiena, 23. aprīlis Jurģis, Juris, Georgs
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Jaunieši gūst nelielu ieskatu jaunajā operā ”Suitu sāga”

Jaunieši gūst nelielu ieskatu jaunajā operā ”Suitu sāga”
Foto: Jānis Vecbrālis
06.11.2019 13:52

liepajniekiem.lv

5.novembrī trīs seansos Liepājas koncertzālē ”Lielais dzintars” notika Riharda Dubras operas ”Suitu sāga” izrāde bērnu un jauniešu skatuves versijai, vēsta Liepājas Simfoniskā orķestra pārstāve Iveta Vēvere.

Kaut ”Suitu sāgas” oficiālās pasaules pirmizrādes gaidāmas tikai nedēļas nogalē, skolu jaunatne bija pirmie, kas ”Lielajā dzintarā” atklāja operas spēku.

Saīsinātā versijā skolēni ne tikai piedzīvoja vienu no senākajiem un krāšņākajiem Kurzemes mīlas stāstiem – stāstu par grāfa fon Šverina mantinieku jauno Johanu Ulrihu un viņa izredzēto – skaisto polieti Barbaru, bet arī uzzināja interesantus faktus par suitu novada vēsturisko izveidošanos.

”Tas ir līdz šim skatuvi vēl nepieredzējis, četrsimts gadu sens mīlas stāsts, kas vēsta par Johana Ulriha un viņa iemīļotās Barbaras attiecībām un izvēlēm, ko viņiem nācās pieņemt mīlestības vārdā. Tās kardināli mainīja ne tikai pašu, bet arī viņu līdzcilvēku dzīves,” par ”Suitu sāgu” stāsta Sandija Santa, kas ir autore šīs operas skatuves versijai bērniem un jauniešiem.

Liepājai tā ir pirmā reize, kad tiek pirmatskaņots Liepājas Simfoniskā orķestra izlolots un pasūtināts opermākslas darbs – Riharda Dubras ”Suitu Sāga”, kuras darbības pamatā ir reāli vēsturiski notikumi tepat Kurzemē pirms 400 gadiem.

Opera pilnā apjomā izskanēs 8. un 9. novembrī.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz