Sestdiena, 11. maijs Milda, Karmena, Manfreds
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Jaunzeme-Grende: Liepājas koncertzālei ir jābūt projektam, “par ko deg Liepājā”

Jaunzeme-Grende: Liepājas koncertzālei ir jābūt projektam, “par ko deg Liepājā”
11.11.2011 12:30

Atslēgvārdi

“Pēc šodienas sarunas ar Liepājas domes priekšsēdētāju Uldi Sesku, es domāju, mēs nonāksim pie secinājumiem, vai Liepāja patiešām vēlas būvēt koncertzāli, sacīja kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende.

Viņa šorīt “Rietumu radio” norādīja, ka koncertzāles atrašanās vieta ir Liepāja un tam pirmkārt ir jābūt projektam, “par ko Liepājā deg”.

“Plānotā koncertzāles būvniecības vieta ir Liepāja, un pilsētas vadības uzdevums ir tikt galā ar šo jautājumu. Kultūras ministrs var palīdzēt, un es darīšu visu, kas ir manos spēkos, taču tam pirmkārt ir jābūt Liepājas projektam, par ko Liepājā deg,” sacīja ministre. Viņa uzskata, ka koncertzāles būvniecība ir viena no Liepājas izaugsmes iespējām, un šodien ar Sesku ministre runās, kādā veidā kopīgiem spēkiem varētu šo lietu atrisināt līdz galam.

Jau ziņots, ka kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende (VL-TB/LNNK) šodien dodas pirmajā reģionālajā vizītē, kuras laikā apmeklēs Liepāju.

Lai runātu par kultūras nozares aktualitātēm un reģionālo sadarbību, kultūras ministre tiksies ar Liepājas pilsētas domes vadību un profesionālajiem kultūras kolektīviem – Liepājas Simfoniskā orķestra mūziķiem un Liepājas teātra vadību.

Atbildot uz jautājumu, vai ministre ir informēta par Liepājas kultūras dzīves problēmām, piemēram, Liepājas Simfoniskā orķestra mūzikas instrumentu slikto kvalitāti, Jaunzeme-Grende sacīja: “Mana pieeja dzīvē ir tāda, ka es uz problēmām raugos ļoti pozitīvi, jo, ja ir problēma, tad notiek attīstība un izaugsme,” sacīja ministre, norādot, ka visa Latvijas kultūras industrija var atviegloti nopūsties, jo budžeta konsolidācija kultūras jomu neskars, kas “nozīmē, ka naudas nebūs mazāk, naudas būs tikpat, cik ir”.

Katram kultūras jomā strādājošajam ir jāsaprot, ka budžets nav vienīgais kultūras finansēšanas resurss. Ir iespējas naudu nopelnīt pašiem, un šajā ziņā Liepājas Simfoniskais orķestris ir ļoti labs piemērs. Ir pieejami dažādi fondi, tostarp Eiropas, mecenāti un sponsori, – lai piesaistītu kultūrai vairāk naudas, ir jālūkojas šajā virzienā, sacīja ministre.

Jau ziņots, ka Jaunzeme-Grende arī, svinot Lāčplēša dienu, Liepājas muzeja nodaļā “Liepāja okupāciju režīmos” atklās izstādi “Neatkarīgās Latvijas armijas virsleitnants Fridrihs Feldmanis”.

Vizītes noslēgumā kultūras ministre apmeklēs mūzikla “Pūt, vējiņi!” pirmizrādi Liepājas teātrī.

LETA

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz