Piektdiena, 29. marts Agija, Aldonis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Jūra – dabā un uz audekla

Jūra – dabā un uz audekla
21.08.2007 18:00

0

Atslēgvārdi

Pludmalē un ostmalā, Karostā, Papē un Pāvilostā – šajās vietās šovasar sastopami tradicionālā gleznotāju un zīmētāju plenēra “Liepājas marīna” dalībnieki. Jo viņus un viņu darbus šoreiz vieno jūras temats. Šās vasaras tikšanās turpina jau māksliniekiem un mākslas mīļotājiem labi pazīstamo plenēru “Pilsēta un jūra” un “Mūzu hepenings”   tradīcijas, arī rīkotāji tie paši – mākslinieki Inga un Aivars Kleini, tikai apmešanās vieta ir cita – 31.arodvidusskolas kopmītnes telpas.

Kamēr mākslinieki izbaudīja braucienu ar jahtu “Palsa”, kas ļāva skatīt jūru ne tikai no krasta, Inga Kleina pastāstīja, ka ieradušies aptuveni trīsdesmit mākslinieku. Viņu starpā ir gan Latvijas gleznotāji un zīmētāji, gan divi Krievijas pārstāvji – Marina Afanasjeva no Maskavas un Jurijs Griguls no Kaļiņingradas. Marina Afanasjeva jau vairākkārt piedalījusies liepājnieku rīkotajos plenēros un novērtējusi liepājnieku piedāvātās sadzīves un darba iespējas. Tāpat pastāvīgi plenēra dalībnieki ir pazīstamie mākslinieki Juris Ģērmanis un Andrejs Ģermanis no Rīgas, Maija Bērziņa no Rīgas, Gunārs Ezernieks no Jelgavas. Iespēju satikties ar saviem otas brāļiem un māsām, kā arī izbaudīt plenēra gaisotni ik gadu izmanto arī mūsu pilsētas mākslinieki Aldis Kļaviņš, Vilnis Bulavs, Irina Tīre, Agita Ansule un citi. Pieredzējušajiem gleznotājiem piebiedrojušās vairākas mūsu pilsētas un galvaspilsētas jaunās mākslinieces.

Darbus, kas tapuši, gleznojot brīvā dabā, varēs aplūkot Liepājas muzeja dārzā (ja līs kā no spaiņiem, tad iekštelpās) 25.augustā no pulksten 12 līdz 17. Jaunums šoreiz ir tāds, ka savu vērtējumu aicināti izteikt ne tikai izstādes apmeklētāji, bet arī plenēra sponsori un paši dalībnieki, tā ka apbalvoto būs vairāk nekā citkārt.

Daina Meistere,
“Kurzemes Vārds”

Promenādi gleznošanai izraudzījies mākslinieks Juris Ģērmanis. 

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz