Ceturtdiena, 25. aprīlis Līksma, Bārbala
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Jūras svētku galvenais vadmotīvs būs tautasdziesma ”Pūt, vējiņi!”

Jūras svētku galvenais vadmotīvs būs tautasdziesma ”Pūt, vējiņi!”
Foto: Publicitātes
08.05.2019 14:08

liepajniekiem.lv

13.jūlijā plānoto Jūras svētku galvenais vadmotīvs būs latviešu tautasdziesma ”Pūt, vējiņi!” un visas dienas garumā notiekošā pasākuma koncepcija tiks balstīta uz trīs atslēgas vārdiem – vējš, jūra un Kurzeme, informē Kultūras pārvaldes vadītāja vietnieks Nauris Lazdāns.

Jūras svētku programma norisināsies plašā teritorijā – laukumā pie koncertzāles ”Lielais dzintars”, Juliannas pagalmā, Liepājas ostas promenādē, un mazajās ieliņās ap to – uz ”Jūras skatuves”, ”Vēju pagalmā”, ”Kurzemes gadatirgū” un ”Piedzīvojumu ielā”.

Pasākuma centrālā norises vieta būs ”Jūras skatuve” un tās programma tiks veidota kā mūsdienīgu, aktuālu, dažādu žanru pārstāvošu spilgtu notikumu un priekšnesumu epicentrs. Uz svētku skatuves satiksies mierpilna noskaņas mūzika ar enerģijas pilnu un mūsdienīgu tautas mūzikas interpretāciju, aktuālu rokmūzikas skanējumu, dinamisku hip – hop performanci un episku dienas finālu ar komponista Kārļa Lāča veidoto mūziku izrādei ”Pūt, vējiņi!”, kas šajā pasākumā tiks atskaņota jaunās variācijās.

”Jūras skatuves” programmu atklās viens no šī gada spilgtākajiem muzikālajiem pārsteigumiem – grupa ”Carousel”, kuru dabiski intīmais izpildījums aicinās mierpilni izbaudīt un ļauties svētku sajūtai. Mūziķu apvienība ”Bur mani” saviļņos un atmodinās latvisko garu pilsētā, sniedzot enerģijas lādiņu visai dienai ar mūsdienīgām latviešu tautasdziesmu interpretācijām, grupa ”Laime pilnīga” emocionāli uzlādēs kvēlākos rokmūzikas fanus un izaicinās uz dueli Liepājas vēju, programmas turpinājumā ”Jūras skatuve” pulcēs daudzos hip-hop mūzikas un kultūras piekritējus, jo Liepāju svētkos apsveikt ieradīsies arī Latvijas hip-hop tēvs Ozols. Svētku kulminācijā skatītājus priecēs koncertprogramma ar komponista Kārļa Lāča mūzikla ”Pūt, vējiņi!” skaistākajām dziesmām jaunās interpretācijās. Koncerta kamerorķestra sastāvu diriģēs diriģents Aigars Meri.

Svētku apmeklētājus no ”Jūras skatuves” sveiks un ar skatuves programmu iepazīstinās pasākuma vadītāja, dzimusi kurzemniece Ketija Šēnberga, mūziķu uzstāšanās starplaikos par muzikālo noformējumu rūpēsies DJ Kozy, repertuārā iekļaujot arī ar jūras tēmu saistītus skaņdarbus un to variācijas.

Svētku laikā ”Vēju pagalmā” varēs baudīt dažādu ielu mākslinieku priekšnesumus. Notiks Francijas laikmetīgā cirka un ielu mākslinieka Silvēna Pomma šovs ”The OULALA etendus”, kas balstīts uz dažādu veidu žonglēšanas tehniku interpretāciju un aktīvu komunikāciju ar publiku. Savā šovā Silvēns Pomms izmantos visu veidu bumbiņas, žonglēšanas vālītes, diablo, nažus un gigantisku vienriteni. Tāpat dienas garumā varēs baudīt gaisa akrobātikas šovu ”Marinara”, kurā apvienojušies pieredzes bagātie Lietuvas akrobāti Konstantīns Kosovecs, Elena Kosoveca un Izabella Kuzelete.

Spīķeru iela svētku laikā tiks pārdēvēta par ”Piedzīvojumu ielu.” Tur būs izvietota aktivitāšu zona bērniem un jauniešiem, kurā visas dienas garumā varēs piedalīties jūras tematikā balstītās piedzīvojumu sporta aktivitātēs, kā arī vērot un līdzdarboties Zīmējumu teātra izrādēs.

Liepājas ostas promenādē norisināsies ”Kurzemes gadatirgus”, kurā svētku apmeklētāji visas dienas garumā varēs iegādāties vietējo tirgotāju un amatnieku izstrādājumus, kā arī garšīgi paēst. ”Kurzemes gadatirgus” būs iespēja kurzemniekiem parādīt savu unikalitāti, pārsteigt viesus un padižoties savā starpā.

Tāpat, lai godinātu Liepājas kā jūras un ostas pilsētas vēsturi un tradīcijas tradicionāli Jūras svētku laikā norisināsies Kuršu Vikingu laivu sacensības un kā ik gadu, lai godinātu tos varonīgos, kuru dzīves paņēmusi jūra, norisināsies piemiņas brīdis bojā gājušajiem jūrniekiem un zvejniekiem. Paralēli svētkiem, norisināsies arī starptautiskā gleznotāju un zīmētāju plenēra “Liepājas Marīna” noslēguma izstāde, kā arī notiks NBS Jūras spēku veidota izstāde un apmeklētājiem būs pieejami Jūras spēku kuģi apskatei.

Liepājas pašvaldība sadarbībā ar Rīga Stradiņa universitātes Liepājas filiāles speciālistiem Jūras svētku laikā piedāvās iespēju izmantot Veselības izziņas telts pakalpojumus – iespēju bez maksas veikt sirds veselības riska faktoru mērījumus. Speciālisti jebkuram interesentam veiks asinsspiediena, pulsa, holesterīna un cukura līmeņa mērījumus, būs iespēja noteikt arī muskuļu spēku un skābekļa daudzumu asinīs. Speciālisti savas kompetences ietvaros sniegs apmeklētājiem veikto mērījumu rezultātu skaidrojumu un rekomendācijas veselības stāvokļa uzturēšanai vai uzlabošanai. Telts atradīsies Jūras svētku norises vietā, koncertzāles ”Lielais dzintars” automašīnu stāvlaukumā pa labi no gājēju pārejas, ejot no koncertzāles puses.

Plašāka informācija un svētku programmas papildinājums sekos.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz