Otrdiena, 7. maijs Henrijs, Jete, Henriete, Enriko
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Jūrmalas parkā notiks ”Mazā estrādes skola”

Jūrmalas parkā notiks ”Mazā estrādes skola”
03.07.2009 14:19

Atslēgvārdi

Svētdien, 5. jūlijā no pulksten 12 līdz 14 ikviens ir aicināts uz ”Mazo estrādes skolu Jūrmalas parkā”.

Vārds estrāde mūsdienās, lielākoties, asociējas ar dažādu žanru priekšnesumiem, kuri ir īsi, koncentrēti un tos var parādīt dažādās vietās, ne tikai uz īpaši aprīkotām skatuvēm, tāpēc ”Mazās estrādes skolas ietvaros Jūrmalas parkā tiks izveidotas trīs darbnīcas: cirka, masku un teātra.

Cirka darbnīcā visus interesentus sagaidīs Liepājas cirka studijas ”Beztemata” dalībnieki: žonglieri, klauni un mīmi. Viņi dalīsies ar savām zināšanām, atklās žonglēšanas un triku mākslas pamatus un ļaus izmēģināt dažādus pārvietošanās līdzekļus, kuri parasti tiek izmantoti tikai cirka arēnā.

Masku darbnīcā māksliniece Laine Kinstlere palīdzēs izveidot maskas, kuras pēc tam varēs izkrāsot atbilstoši savam tēlam un, protams, ņemt līdzi uz mājām. Tāpat interesenti tiks iepazīstināti ar ekoloģiskā papīra izgatavošanu un izmantošanu, kurš turpat tiks pagatavots no veciem laikrakstiem.

Teātra darbnīcā, kuru vadīs Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra režisore Daina Kandevica, varēs apgūt kustību un spēles mākslu, kas būs kā papildinājums apgūtajiem trikiem un pašu veidotajām maskām, lai vēlāk ar spēles un kustības palīdzību izveidotu kopīgu priekšnesumu. ”Manuprāt, vienojošais šajās mākslās ir spēle – spēlēt paslēpes, spēlēt bumbu, spēlēt teātri un arī cirku var spēlēt. Visi kopā varam izspēlēt šīs spēles!” aicina D. Kandevica.

Pasākums ir iespēja ikvienai ģimenei bezmaksas pavadīt brīvdienu radošā atmosfērā un gūt pozitīvu noskaņojumu, lai jau atkal satiktos 19. jūlijā ”Mazajā estrādes skolā Jūrmalas parkā”.

Ar Liepājas pilsētas domes Kultūras pārvaldes finansiālu atbalstu pasākumu organizē aģentūra ”Baringtons K” sadarbībā ar cirka studiju ”Beztemata”. Cirka studija ”Beztemata” Liepājā pazīstama jau no 2004. gada, bet aģentūra Baringtons K plašāku uzmanību piesaistīja šī gada maijā, organizējot spēli Liepājas ģimenēm – ”Ceļojums pa latviešu pasaku zemi”.

Rita Vīdnere, 
SIA ”Aģentūra Baringtons K” praktikante

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz