Trešdiena, 1. maijs Ziedonis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Kafejnīcā “Darbnīca” būs apskatāmas fotomākslinieka Viktora Cvetkova “Vīzijas”

Kafejnīcā “Darbnīca” būs apskatāmas fotomākslinieka Viktora Cvetkova “Vīzijas”
27.06.2013 10:37

liepajniekiem.lv

Atslēgvārdi

3. jūlijā pulksten 18 kafejnīcā ”Darbnīca”, Lielajā ielā, Liepājas Tautas fotostudija ”Fotast” rīko fotoekspozīcijas ”Vīzijas” atklāšanu, informē fotomākslinieks Pēteris Jaunzems. Izstādes autors vecākās paaudzes liepājniekiem ir lieliski pazīstams fotomākslinieks Viktors Cvetkovs. 

Lietišķās mākslas absolvents, talantīgais gleznotājs, daudzsološs dizaineris, kā arī Liepājas tautas fotostudijas rosīgs dalībnieks un studijas logo autors savulaik strādāja galantērijas kombinātā ”Lauma”, bet pēc tam kopā ar Raimondu Gabaliņu un citiem kolēģiem arī ”ESTEES birojā”, kas atrodas Siena laukumā. Tomēr, apstākļu spiests, radošu brīvību augstu vērtējošais mākslinieks kopā ar ģimeni devās emigrācijā. Nu viņš jau gandrīz divus gadu desmitus ir aizvadījis Īrijā, kur rosīgi darbojas, cenšoties saglabāt pēc iespējas ciešas saiknes ar dzimto pilsētu vētru un dzintara krastā, joprojām uzskatot sevi par liepājnieku.

Dzīvojot svešatnē un gādājot par dienišķo iztiku, Viktors daudzu gadu gaitā bija pārtraucis nodarboties ar fotomākslu. Atgriezties pie tās pirms divarpus gadiem viņu aicināja liepājnieks un pašreizējais ”FOTAST” vadītājs Jānis Vecbrālis, kurš, izmantojot interneta iespējas, uztur ar Viktoru radošus kontaktus. Tieši Jāņa pamudināts Viktors iegādājās vairākus digitālos fotoaparātus un, aizrāvies ne pa jokam, īsā laikā ne tikai pilnībā atsvaidzināja savas fotogrāfiskās iemaņas un pieredzi , bet arī veiksmīgi turpina tās bagātināt. Abi fotogrāfi regulāri apmainās gan ar informāciju, gan atziņām. Viņi cītīgi apspriež jaunākos darbus, analizē radošās veiksmes un neveiksmes, kā arī kaismīgi diskutē par fotomākslas virzību un tendencēm Latvijā un pasaulē.

Tagad Viktors nolēmis ar savu fotogrāfisko daiļradi iepazīstināt ne tikai Tautas fotostudijas dalībniekus, bet arī liepājniekus un pilsētas viesus. Izstādē ”Vīzijas” būs aplūkojamas 12 planšetes, uz kurām izkārtoti dažāda izmēra un izpildījumā manierē atšķirīgi krāsu un melnbaltie fotodarbi. Tās atklāšanā piedalīsies arī pats autors. Gandarīts, ka Viktors nenoturējās un piekrita parādīt savus darbus dzimtajā pilsētā, Jānis pastāstīja, ka kafejnīcā ”Darbnīca” galvenokārt būšot eksponētas grafikas un multikolāžas, proti, dažādu stilu mākslas elementus apvienojoši darbi. Viktors ir fotomākslinieks, kuru ļoti aizrauj krāsas, ritmi un dinamika. Viņa iemīļotākais formāts nav taisnstūris, bet gan kvadrāts, jo tieši tas paverot iespējas māksliniekam radīt neparastas kompozīcijas. Bet to, kā tas izpaužas fotodarbos, redzēsim izstādi apmeklējot.

Kafejnīcā ”Darbnīca” izstāde būs pieejama apmeklētājiem līdz 29. jūlijam.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz