Sestdiena, 27. aprīlis Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Karostas ūdenstornī jūlija svētdienās notiks mākslas lekcijas un meistarklases

Liepājas Karostas ūdenstorņa mākslinieku rezidence savas durvis vērusi jau ceturto vasaru un jūlija svētdienās pulksten 17 aicina interesentus uz Latvijas Mākslas akadēmijas doktoranta un Karostas mākslinieku rezidences kuratora – tēlnieka Egona Peršēvica vadītām lekcijām un meistarklasēm, vēsta projekta komunikāciju vadītāja Iveta Vēvere.

Karostas ūdenstornī jūlija svētdienās notiks mākslas lekcijas un meistarklases
Foto: Publicitātes
21.06.2023 15:34

liepajniekiem.lv

Vēl šogad ar Latvijas sabiedrisko mediju gada balvu “Kilograms kultūras” novērtētais Karostas ūdenstorņa mākslinieku rezidences projekts ir iespēja ne vien izbaudīt vēsturisko ūdenstorņa arhitektūru un iespaidīgās iekštelpas, bet arī piedzīvot radošuma auru, ielūkojoties izcilu mākslinieku ikdienas darbā.

Tēlnieks Egons Peršēvics ir topošais mākslas doktors un pedagogs ar vairāk nekā 10 gadu stāžu, kas šobrīd pasniedz gan Latvijas Mākslas akadēmijā, gan Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolā.

Viņš ir autors tādiem popularitāti iemantojušiem lielformāta mākslas darbiem kā Daugavpils Marka Rotko mākslas centra Spoku zirgs, lotosa pozā sēdošā Milda, kā arī daudzviet Latvijā eksponētā “Jūras mātes nolaupīšana”.

Mākslinieka daiļradē dominē lielformāta publiskās telpas objekti, kas ar vieglu ironiju aktualizē tādus politiski dziļi lādētus jautājumus kā ekoloģija, dzimumu vienlīdzība, dažādas formas diskriminācija un brīvības ideja.

Jūlijā tēlnieks aicina interesentus uz četrām dažādām lekcijām un meistarklasi: 9. jūlijā pulksten 17 ”Venēras tēls mākslā – Praksitels, Botičelli, Ķempe un Es”, 16. jūlijā pulksten 17 skulptūras atliešana ģipsī ””Admirālis Juris Raķis” – vēsturnieka portrets”, 23. jūlijā pulksten 17 ”Māksla kā valodas forma – ieskats doktora pētījumā” un 30. jūlijā pulksten 17 ”Ko mākslas zinātnieki tev nestāsta – praktiķa skats uz mākslas vēsturi”.

Katras lekcijas noslēgumā būs iespēja izbaudīt ekskursiju pa torņa mākslinieku darbnīcām rezidences kuratora vadībā.

Lekcijas tāpat, kā torņa apskate ir bezmaksas.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz