Sestdiena, 20. aprīlis Mirta, Ziedīte
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Koncertzālē ”Lielais dzintars” atklās Ievas un Kristapa Epneru dubultizstādi

Koncertzālē ”Lielais dzintars” atklās Ievas un Kristapa Epneru dubultizstādi
Foto: Publicitātes
23.10.2017 13:09

liepajniekiem.lv

Piektdien, 27. oktobrī, pulksten 18.00 Liepājas koncertzāle “Lielais dzintars” norisināsies mākslinieku Ievas un Kristapa Epneru dubultizstādes “Dzīvo atmiņu jūra/Vingrinājumi” atklāšana, mākslas telpā Civita Nova. Sia “Lielais dzintars” sabiedrisko attiecību vadītāja Elizabete Hartmane portālam vēstīja, ka abi mākslinieki kopā piedalījušies vairākās grupu izstādēs, bet šī būs pirmā mākslinieku dubultizstāde, kas simboliski tiks atklāta Ievas Epneres dzimtajā pilsētā – Liepājā.

Darbu sērijā “Dzīvo atmiņu jūra” māksliniece Ieva Epnere, reaģējot uz sabiedrības attīstības procesiem postpadomju Latvijā, pēta, kā darbojas cilvēka individuālā atmiņa, un kāda ir tās nozīme kolektīvās atmiņas konstruēšanā. Darbos autore iedziļinājusies, kā reiz piedzīvotais, bet nevēlamais tiek atgrūsts no cilvēka apziņas, un kā cilvēks, kurš audzis un lielāko mūža daļu dzīvojis un strādājis vienā režīmā, spēj vai nespēj sadzīvot ar jauno situāciju un iekļauties tajā.

Par temata teritoriālo un saturisko ietvaru izvēlēta Latvijas Rietumu robeža – visos laikos simboliski un politiski uzlādēta josla gar Baltijas jūras krastu, kas reiz bijusi vienas varas galējā Rietumu robeža, bet šobrīd ir citas zonas Austrumi. Izstāde “Dzīvo atmiņu jūra” pirmoreiz bija apskatāma Ņujorkas mākslas telpā “Art in General” 2016. gadā, bet tā paša gada izskaņā arī “kim?” laikmetīgās mākslas centrā. Izstāde nominēta Purvīša balvai 2019.

Kristapa Epnera “Vingrinājumi” pirmoreiz izstādīti 2016. gadā personālizstādē Rīgas peldošajā mākslas centrā “Noass”, bet šogad darbi bija skatāmi Purvīša balvas 2017 finālistu grupas izstādē Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā. 

Ievas un Kristapa Epneru dubultizstāde bezmaksas būs skatāma līdz 6. decembrim, koncertzāles “Lielais dzintars” mākslas telpā Civita Nova un Kamerzālē. Darba laiks ir no pulksten 10.00 līdz 20.00, svētdienās no 10.00 līdz 15.00.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz