Sestdiena, 20. aprīlis Mirta, Ziedīte
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Kultūras iestādēs notiek darbinieku kustība

Kultūras iestādēs notiek darbinieku kustība
Foto: Egons Zīverts
21.03.2019 07:12

"Kurzemes Vārds"

Liepājas kultūras iestādēs šobrīd vērojama kadru mainība. Projektu vadītāja vietu Kultūras pārvaldē drīzumā atstās Ainars Ronis. Koncertzālē “Lielais dzintars” no Mārketinga un pārdošanas daļas vadītājas amata aizgājusi Ieva Hmieļevska. Informācija mājaslapā liecina, ka pašlaik tur meklē Producentu daļas vadītāju.

Par aiziešanu no pašreizējā darba A. Ronis netiešiem vārdiem paziņoja, saņemot titulu “Gada liepājnieks” par Latvijas simtgadei veltītā lielkoncerta “Liepāja izAICINA” līdzorganizēšanu. Viņš strādāšot līdz 31. martam un tad dosies bērna kopšanas atvaļinājumā. “Pēc tam es neplānoju atgriezties savā amatā,” A. Ronis stāsta “Kurzemes Vārdam”, “iemesls ir personīgā izaugsme. Neredzu to šobrīd Kultūras pārvaldē. Latvijas simtgade man bija kulminācija kā pasākumu producentam. Šogad atkal ir tradicionālie pasākumi. Negribas vāveres ritenī ielekt.” Par nākotni viņam esot laiks padomāt, rūpīgi izvērtēšot piedāvājumus, tādi pēc “Gada un Goda liepājnieku” apbalvošanas ceremonijas izskanējuši no vietējiem kolēģiem, par ko A. Ronim esot prieks. Tomēr tagad viņš nedaudz atpūtīšoties. Vai nākotnes ieceres saistās ar darbu Liepājā, viņš pagaisām nevēloties komentēt.

Kultūras pārvaldes vadītājs Juris Jirgens “Kurzemes Vārdam” pastāsta, ka jau pagājušā gada decembrī A. Ronis viņu informējis, ka izmantos bērna kopšanas atvaļinājumu. “Šādu iesniegumu Ainars man arī ir iesniedzis. Ja ir vēl kāda cita informācija, tad tā jālūdz precizēt A. Ronim,” komentē J. Jirgens.

“Nav īsti ko stāstīt,” par aiziešanu no darba koncertzālē saka I. Hmieļevska. “Mērķis ir mana veselība un labsajūta, laiks sev, atpūtai un ģimenei.” Viņa uzsver, ka darbinieku mainību koncertzālē nevarot nepamanīt. “Cilvēki nemeklē jaunu darbu, ja ir saskaņā ar sevi.”

No 18. marta līdzšinējā koncertzāles sabiedrisko attiecību speciāliste Santa Margeviča ir Mārketinga un sabiedrisko attiecību daļas vadītāja. “Lielā dzintara” valdes loceklis Timurs Tomsons skaidro, ka šobrīd notiekošā amatu pārstrukturizācija esot uz laiku, kamēr bērna kopšanas atvaļinājumā ir sabiedrisko attiecību speciāliste Elizabete Hartmane. “No 20. marta mājaslapas un sociālo tīklu administratora amatā darbu sākusi Liene Kreice, viņu izvēlējāmies konkursā. Tūlīt būs arī reklāmas speciālists, par kuru vēl neesam izdarījuši galīgo izvēli,” stāsta koncertzāles vadītājs. Par kadru mainību viņš saka, ka jebkurā uzņēmumā notiekot pārmaiņas, kad atnāk jauns vadītājs, tas esot normāli: “Mūsu darbā ir nepieciešami augsta līmeņa speciālisti, kā trūkst ne tikai Liepājā, bet visā Latvijā. Varbūt atalgojums, ko varam piedāvāt, arī nav tik liels. Pašam gribētos, lai [darbinieku] kustība ir mazāka. Komanda vēl veidojas.” Producentu daļas vadītājs neesot jauna vakance. “Iepriekš strādājām ar cilvēku no Rīgas, bet pēc pieciem mēnešiem nolēmām paskatīties apkārt,” saka T. Tomsons.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz