Piektdiena, 17. maijs Umberts, Herberts, Dailis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Kultūras pasākumu rīkošana pamestās mājās devusi impulsu pilsētvides attīstībai

Kultūras pasākumu rīkošana pamestās mājās devusi impulsu pilsētvides attīstībai
Foto: Egons Zīverts
09.05.2014 12:47

LETA

Atslēgvārdi

Kultūras pasākumu rīkošana pamestās mājās dod impulsu pilsētvides attīstībai, intervijā “Rietumu radio” sacīja laikmetīgās mākslas notikuma “Akti naktī” idejas autors un rīkotājs Aivis Neimanis.
“Liepājā ir ļoti daudz cilvēku aizmirstu ēku, kurām ikdienā iet garām, taču nenovērtē,” sacīja Neimanis. “Jau no paša sākuma bija doma parādīt cilvēkiem, ka mums ir kāds interesants pagalms vai māja – tur liekam iekšā mākslu, lai pavērtu cilvēkiem acis uz pilsētvidi.”

Neimanis norāda, ka pērn “Akti naktī” galvenie pasākumi norisinājās tukšās telpās Graudu ielā un jau nākamajā dienā pēc pasākuma cilvēki meklēja ēku īpašniekus. “Gada laikā tur atvērti jau četri veikali,” sacīja Neimanis.

“Akti naktī” piedalīsies aptuveni 150 mākslinieki no Liepājas un Rīgas, intervijā “Rietumu radio” sacīja “Akti naktī” idejas autors un rīkotājs Aivis Neimanis.

No Rīgas Liepājā ieradīsies aptuveni 70 līdz 80 mākslinieku un tikpat būs arī vietējo mākslinieku, sacīja Neimanis.

“Rīgā ir mazliet možāka laikmetīgā māksla nekā Liepājā, un Rīgas mākslinieki mazliet vairāk tur roku uz pasaules norišu pulsa, tāpēc šogad gribēju atvest to uz Liepāju un parādīt,” sacīja Neimanis, gan uzsverot, ka mākslas kvalitātē atšķirības starp Liepājas un Rīgas māksliniekiem nav. “Vēlējos dot impulsu Liepājas māksliniekiem, lai nesēž pagrabos, bet nāk ārā.”

Šogad laikmetīgās mākslas notikums “Akti naktī” 17.maijā notiks trīs patlaban neapdzīvotās ēkās – Muitas mājā Vecajā Ostmalā 54, kādreizējā veikala “Māja” telpās Vecajā Ostmalā 22/24 un Dārza ielas 4/8 pagalmā un bēniņos.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz