Sestdiena, 18. maijs Inese, Inesis, Ēriks
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Kultūras projektu konkursam 2017 iesniegti 82 pieteikumi

Kultūras projektu konkursam 2017 iesniegti 82 pieteikumi
Foto: Egons Zīverts
28.02.2017 11:33

liepajniekiem.lv

22.februārī noslēdzās projektu iesniegšana Liepājas Kultūras pārvaldes organizētajā Kultūras projektu konkursā 2017. Kopumā tika saņemti 82 projektu pieteikumi, no tiem visvairāk pieteikumu saņemts mūzikas un dejas nozarē. Ar mazāku pieteikumu skaitu pārstāvētas literatūras, kultūras mantojuma, vizuālās mākslas, filmas, teātra un tradicionālās mākslas nozares, portālam pavēstīja Kultūras pārvaldes attīstības projektu vadītāja Daira Bērtule.

Kopējā summa, kas tiek prasīta projektu realizācijai, ir vairāk kā 230 000 eiro, kas teju sešas reizes pārsniedz pieejamo finansējumu – 40 000 eiro.

Visvairāk projektu atbilst Kultūras projektu konkursa nolikuma prioritātei par Liepājas kultūras vērtību apzināšanu, izpēti, dokumentēšanu vai popularizēšanu Liepājas, Latvijas un starptautiskā mērogā un veicina starptautisku pasākumu norisi Liepājā. Vairāki projekti saņemti arī ar prioritāti piedāvāt jaunu un inovatīvu kultūras ideju realizēšanu Liepājā, kas spēj radīt rezonansi un būt unikālas Latvijas un starptautiskā mērogā.

Projektu vērtēšanas komisija izvērtēs iesniegtos projektu pieteikumus 10. martā un rezultāti būs zināmi pēc 14. marta. Komisijas priekšsēdētājs ir Liepājas Kultūras pārvaldes vadītāja vietnieks Nauris Lazdāns, savukārt komisijas locekļi ir –  Liepājas pilsētas Izglītības pārvaldes vadītājas vietniece Linda Markus Narvila, latviešu gleznotājs un Latvijas Mākslas akadēmijas asociētais profesors Andris Vītoliņš, Liepājas Universitātes galvenā speciāliste projektu vadībā Inga Vasermene, muzikoloģe, lektore, producente, mākslinieciskā direktore un nodibinājuma “Via Cultura” vadītāja Dace Bluķe un Liepājas Attīstības pārvaldes stratēģiskās attīstības plānošanas nodaļas vadītāja Aiga Kļaveniece.

Kā ziņots iepriekš, Liepājas Kultūras pārvaldes izsludinātā projektu konkursa mērķis ir finansiāli atbalstīt Liepājas pilsētai nozīmīgu kultūras projektu īstenošanu dažādās kultūras nozarēs, kā arī starpdisciplinārus projektus. 2017. gadā projektu konkurss tiek izsludināts vienu reizi, nosakot projektu realizēšanas termiņu no 2017. gada 27. marta līdz 2018.gada 26. martam. Piešķirtā finansējuma apjoms vienam projektam ir no 500 eiro līdz 5000 eiro.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz