Piektdiena, 3. maijs Uvis, Gints
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Kur aiziet: Aicina “Pērkons” un ekstrēmais sports

Kur aiziet: Aicina “Pērkons” un ekstrēmais sports
Foto: Publicitātes
29.06.2018 07:09

liepajniekiem.lv

29. jūnijā pulksten 23 klubā “Fontaine Palace” norisināsies grupas “Pērkons” koncerts.

Latvijas atmodas laika leģendārās grupas “Pērkons” koncerti vienmēr ir jaudīgi un enerģijas piesātināti. Grupas mūziķi spēlē un dzied ar tikpat lielu atdevi kā jaunības dienās. “Pērkona” pirmsākumi meklējami 1981. gadā, un to pamatoti var dēvēt par vienu populārākajām un skandalozākajām astoņdesmito gadu mūzikas apvienībām. Jau 1985. gadā apvienība tika aizliegta slavenā Ogres koncerta dēļ, un atmodas laikā tās daiļrade simbolizēja pretestību padomju ideoloģijai un varai. Dziesmu autors ir Juris Kulakovs, un to tekstos saklausāma tādu pazīstamu latviešu dzejnieku kā Klāva Elsberga un Māra Melgalva dzeja. Grupas hiti ir “Slidotava”, “Pie baltas lapas”, “Gandrīz tautasdziesma”, “Mana dienišķā dziesma”, “Labu vakar”, “Balāde par gulbi” un “Mēs pārtiekam viens no otra”, kurus noteikti varēs dzirdēt arī Liepājas koncertā.

Taču 30. jūnijā un 1. jūlijā Liepājā, Jūrmalas parka skeitparkā jau ceturto gadu pēc kārtas norisināsies ekstrēmo sporta veidu sacensības ”MAD Liepāja 2018”. Sacensību dalībnieki mērosies spēkiem vairākās disciplīnās – BMX freestyle, Inline un Scooter. Šogad, sadarbībā ar Latvijas Riteņbraukšanas federāciju (LRF), šis pasākums ir arī pirmais no trim Latvijas Kausa posmiem BMX freestyle
sportā. 

Sacensības ”MAD Liepāja” tiek rīkotas kopš 2015. gada, pakāpeniski pārtopot par festivālu, kuru iecienījuši gan dalībnieki, gan skatītāji. Daudzi sportisti savu meistarību ir veicinājuši un pierādījuši gan Latvijas, gan Eiropas skeitparkos un starptautiskās sacensībās, līdz ar to ”MAD Liepāja 2018” dalībnieki ir gatavi priecēt ar grandioziem trikiem un šovu ikvienu apmeklētāju. Tā kā 2017. gadā BMX freestyle PARK disciplīna oficiāli ir iekļauta Olimpiskajā programmā, tad sadarbībā ar LRF tiek uzsākta Latvijas Kausa posmu izziņošana, lai noskaidrotu labākos Latvijas BMX freestyle PARK braucējus. Pavisam valstī notiks trīs kausa posmi un ”MAD Liepāja 2018” ir pirmais no tiem.

Piektdiena, 29.jūnijs

Liepājas Latviešu biedrības namā šodien pulksten 12 puķuzirņu izstādes “Puķuzirņu valsis Pēterdienā” atklāšana.

Sestdiena, 30.jūnijs

Jūrmalas parkā pulksten 16 Gulbju dīķa muzikālajā pēcpusdienā uzstāsies ansamblis “Ļubava”.

Pulksten 20 koncertzālē “Lielais dzintars” uzstāsies džezroka trio “Dock in Absolute”, kurā muzicē pianists Žans Filips Kočs, basģitārists Deivids Kintzigers un bundzinieks Neits Vongs. “Līdzīgi kā USB, kas ir piemērots gan telefoniem, gan datoriem, gan citām ierīcēm, arī mūsu mūzika der jebkurām ausīm. Tā iederas gan džeza, gan roka, popa un klasiskās mūzikas pasaulē. Mums nav robežu, un tas ir pats svarīgākais!” savu muzikālo stilu raksturo grupas “Dock in Absolute” puiši. Viņu svaigā pieeja džeza mūzikai ļāvusi grupai pārkāpt robežas, uzrunāt plašu auditoriju un izzināt jaunu, unikālu skaņu viļņu potenciālu, tādējādi bagātinot džeza mūziku.

Mūzikas klubā “Fontaine Palace” pulksten 23 uzstāsies hiphopa mākslinieks Skutelis.

Svētdiena, 1.jūlijs

Jūrmalas parkā svētdien pulksten 12 Bērnu rīts ar Liepājas ceļojošo leļļu teātri “Maska” un izrādi “Pasakzemes brīnumi”.

Pirmdiena, 2.jūlijs

Pulksten 17 Liepājas Latviešu biedrības namā skatāma Guntas Krastiņas gleznu izstāde “Filips”. Tajā būs apskatāms gleznu cikls par viena īpaša kaķa daudzajām sejām – filozofs, eksistenciālists, frīks u.c. Filips ir G. Krastiņas ģimenes kaķis. Iespējams, stāsts ir ne tikai par kaķi, bet gan par pašu mākslinieci un kaķi viņā. “Iespējams, ka Viņš ir mans logs skatam pašai sevī?” retoriski vaicā māksliniece. “Jebkurā gadījumā cilvēks nav vientuļa sala, un ir kādi, kas piepilda mūsu mājas un sirdis ar mīlestību, murrājot ierušinājušies azotē…” 

Trešdienās un sestdienās no pulksten 21 līdz 23 iespējams baudīt romantisku noskaņu Liepājas saulrietā, izbraucienu ar katamarānu un mūziku uz ūdens. Vietu rezervācijai un papildus informācijai telefona numurs 26470868 un e-pasts: [email protected].

 Plašāks pasākumu plāns pieejams afišā. 

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz