Sestdiena, 20. aprīlis Mirta, Ziedīte
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Kur aiziet: Lustīgi atzīmēs Līgo svētkus

Kur aiziet: Lustīgi atzīmēs Līgo svētkus
Foto: Ģirts Gertsons
21.06.2019 07:09

liepajniekiem.lv

Svētdien, 23.jūnijā, Liepājas pilsētā un rajonā lustīgi tiks pavadīti Līgo svētki.

No pulksten 20.30 liepājnieki un pilsētas viesi varēs līgot Liepājas atpūtas parkā “Pērkone”. Svētku programmā būs Liepājas tautas teātra izrāde – A. Brigadere “Sievu kari ar Belcebulu”, ugunskura iedegšana kopā ar ceļojošā cirka “Beztemata” māksliniekiem un balle līdz rītam ar grupu “Jūrkant”. Jau no pulksten 19 līgotāji gaidīti pasākuma norises vietā, Pērkones ielā 32, kur varēs ierīkot savu vietu svētku svinēšanai. Līdzi var ņemt visu, kas nepieciešams svinībām un līksmai laika pavadīšanai. Arī uz vietas varēs iegādāties ēdienus un dzērienus. Ieeja pasākuma vietā brīva.

Vībiņos, pilsētas parkā, pulksten 10 tiks spēlēts pludmales volejbols, bet pulksten 12 būs atrakcijas bērniem. Pulksten 14 sveiks Jāņus un Līgas, izskanēs koncerts ar kapelu “Paurupīte”. Vakarā, pulksten 22 sāksies Līgo zaļumballe ar Sandi Gravu. Balles starplaikos būs dažādas izdarības lustīgākai līgošanai.

Pulksten 14 Durbes pilskalnā ar izrādi “Sievu kari ar Belcebulu” viesosies Liepājas Tautas teātris, bet pulksten 22 Līgo nakts zaļumballe līdz rīta gaismai ar grupu “Melnraksts”. Pirms pusnakts būs ugunskura iedegšana.

Augustē, pie bijušā Elkuzemes veikala, pulksten 15.30 būs Vaiņodes amatierteātra “Kuratieši” izrāde ”Pārdotie svētki”. Pēc izrādes uz dejošanu un līdzi dziedāšanu aicinās kapela “Paurupīte”. Pēcāk būs Līgu un Jāņu sveikšana, siera un alus baudīšana. 

Pulksten 18 Pāvilostā, Upesmuižas parka estrādē, sāksies saulgriežu pasākums “Visi gaida Jāņu dienu” un pulksten 23 balle, kurā muzicēs apvienība “Pa ceļam”.

Pulksten 19 pie Kultūras un atpūtas centra sāksies Līgo svētki Vecpilī. Svinētāji ir aicināti uz Vecpils amatierteātra un folkloras kopas brīvdabas pirmizrādi “Šedevrs”. Ap pulksten 22 būs zaļumballe kopā ar mūziķiem no grupas ”Mājupceļš”. 

Pulksten 19.30 Rucavas brīvdabas estrādē – Līgo nakts zaļumballe. Koncerta laikā priecēs Rucavas pašdarbnieku kolektīvi  –amatierteātris, VDPK “Saksinis”, sieviešu vokālais ansamblis un etnogrāfiskais ansamblis. Kopīgi tiks iedegts Jāņu ugunskurs, bet par mūziku gādās grupa “Rēzus Pozitīvs”.

Vērgales kultūras namā pulksten 20 pasākums “Līgo, Vērgale, līgo!”. Pulksten 21.30 notiks kopīga Jāņu ugunskura iedegšana muižas parkā, bet Vērgales muižas parkā – zaļumballe.  

Pulksten 20 Kalvenes pagasta Ābelnieku estrādē amatierteātra izrāde “No Jāņiem līdz Pēteriem”. Pēc izrādes balle kopā ar grupu “Neoplāns”.

Pulksten 21 Dunikas pagasta Brūnu birzī sāksies pasākums “Līgosim visi kopā”.

Vaiņodes stadionā no pulksten 22  svētku svinības “Sveiki, līgotāji!”

Pulksten 22 Rudes estrādē zaļumballe kopā ar ansambli “Tandēms trijatā”.

Dunalkā pulksten 23 sāksies balle kopā ar grupu “Sporta ielas muzikanti”. 

Piektdien, 21.jūnijā

Pludmales bārā “7. līnija” no pulksten 19 saksofona vakars.

Pludmales kafejnīcā “Vēju dārzs” no pulksten 20.30 uzstāsies Ilgvars Žilinskis.

Bernātos, stāvlaukumā pie “Dzintariņa”, pulksten 23 brīvdabas kino seanss “Emīla nedarbi”.

Mūzikas klubā “Fontaine Palace” muzicēs apvienība “The Big Idea”.

Sestdien, 22.jūnijā

Pludmales bārā “7. līnija” pulksten 19 viesus izklaidēs Viktors Vtorovs.

Pludmales kafejnīcā “Vēju dārzs” no pulksten 20.30 uzstāsies “Vēju appūstie”.

Pulksten 21 pie Liepājas ezera (Vecā ostmala 29) izskanēs “Liepāja Lake Music” koncerts. Romantiski muzikālu noskaņu Liepājas saulrietā var baudīt izbraucienā ar katamarānu vai plostu. Par vakara muzikālo noformējumu gādās: Katrīna Kabiņecka – vokāls, Jānis Ivuškāns – trompete, Ritvars Garoza – taustiņinstruments, Mārtiņš Zālīte – bass un Andris Žabris – sitaminstrumenti. 

Mūzikas klubā “Fontaine Palace” muzicēs Jānis Bukums.

Svētdien, 23.jūnijā

Jūrmalas parkā pulksten 12 bērnu rīts kopā ar Liepājas Leļļu teātri.

Trešdien, 26.jūnijā

Pulksten 17.30 Liepājas muzejā tikšanās ar grāmatas “Poļi Liepājā – zināmā, nezināmā, aizmirstā vēsture” autoru Mareku Gluško.

Liepājas muzejā pulksten 18 atklās Žana Kokto līdz šim neeksponētu grafiku izstādi “Žans Kokto. Līniju māksla”.

Pulksten 21 pie Liepājas ezera “Liepāja Lake Music” ar Alisi Kanti.

Ceturtdien, 27.jūnijā

Pulksten 14 pie O.Kalpaka tilta, Karostas pusē, sāksies ekskursija “Karostas arhitektūras mozaīka bērniem”. Pasākums ietvers īpaši bērniem izstrādātu ekskursiju pa Karostu, pārvietojoties gan ar kājām, gan autobusu. Vietu skaits ierobežots. Pieteikšanās pa tālruni 29284507.

Plašāks pasākumu plāns pieejams afišā. 

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz