Piektdiena, 19. aprīlis Vēsma, Fanija
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Kur aiziet: Ziedoņa fonds “Viegli” koncertē arī Liepājā

Kur aiziet: Ziedoņa fonds “Viegli” koncertē arī Liepājā
Foto: Publicitātes
01.02.2019 07:09

liepajniekiem.lv

Turpinot ziemas koncertu sēriju, pirmo reizi Imanta Ziedoņa fonds “Viegli” dosies reģionālā koncertturnejā un sniegs trīs ekskluzīvus koncertus Liepājā, Cēsīs un Rēzeknē.

Fonda “Viegli” koncerts “Viss skaidri redzams” Liepājā norisināsies 3. februārī pulksten 18 koncertzālē “Lielais dzintars”.

Ar programmu “Viss skaidri redzams” fonda “Viegli” mūziķi kopā ar Vidzemes kamerorķestri atskaņos fonda zināmākās dziesmas no visiem trim albumiem jaunos aranžējumos. Tajā uzstāsies mūziķi, kuri piedalījušies visu trīs albumu ierakstos – Renārs Kaupers, Jānis Holšteins-Upmanis (Goran Gora), Māra Upmane-Holšteine, Raimonds Gusarevs (El Mars) un Jānis Strapcāns. Kā ierasts, mūziķiem uz skatuves pievienosies arī citi fonda “Viegli” draugi. Īpašu šo koncertu šogad padarīs Vidzemes kamerorķestra mūziķi, kuri diriģenta Andra Veismaņa vadībā piešķirs skanējumam vēl lielāku jaudu un vērienu.

Piektdien, 1.februārī

Pulksten 17 Liepājas Latviešu biedrības nama izstāžu galerijā tiks atklāta filmas-leģendas “Nameja gredzens” tērpu izstāde, ko radījusi kostīmu māksliniece Sandra Sila.
Šāda ekspozīcija ir neparasts notikums, jo filmai kopumā radīti vairāk nekā 300 tērpu komplektu, kuru darināšanā piedalījušies daudzi Latvijas amatnieki, kā arī rotu un butaforiju mākslinieki. Izstādē tuvplānā varēs ieraudzīt krāšņākos filmas tērpus.

Pēc izstādes atklāšanas un tikšanās ar Sandru Silu interesenti aicināti pulksten 18 kamerzālē noskatīties režisora Aigara Graubas filmu “Nameja gredzens” un tikties ar radošo grupu. Kino seanss būs bez maksas (vietu skaits ierobežots).

Pulksten 17.17 bibliotēkā “Libris” Sandras Vensko romāna “Adele” atklāšanas svētki.

“Austras istabā” pulksten 19 ciklā “Dziesmu aplis” – jaunradīto dziesmu satikšanās.

No pulksten 19.30 aktīvās atpūtas cienītāji ir aicināti piedalīties trīspadsmitajā ziemas sezonas velobraucienā. Tas būs stundu ilgs izbrauciens pa Liepājas ielām. Starts paredzēts Juliannas pagalmā, Kuģinieku iela 5. 

Mūzikas klubā “Fontaine Palace” muzicēs apvienība “Age of Stones”.

Sestdien, 2.februārī

Liepājas Centrālajā zinātniskajā bibliotēkā pulksten 14 norisināsies Ainas Pāvulītes dzejas grāmatas “Vecenīte” atvēršana. Pasākumā piedalīsies aktrise Ilga Martinsone un mūziķis Jānis Šteinbergs.

Koncertzālē “Lielais dzintars” pulksten 18 izskanēs koncerts “Mendelszons un Ravels. Spīķeru kvartets”. “Spīķeru kvarteta” repertuārs ir daudzveidīgs un sniedzas no Vīnes klasikas pērlēm līdz pat mūsdienu partitūrām, īpašu akcentu liekot uz latviešu mūziku, kas iekļauta arī jaunajā koncertprogrammā. Tajā skanēs Andra Dzenīša Trešais stīgu kvartets “Introversija un atvadas”, kas tapis pēc Pētera Vaska fonda pasūtījuma un rakstīts tieši “Spīķeru kvartetam”.

“Šajā programmā esam iekļāvuši trīs ļoti atšķirīgu komponistu darbus – trīs dažādas pasaules, kuras visas mums ir fascinējošas. Ravels ar savām neparedzamajām un reizēm neiedomājamajām harmonijām, smaržām, krāsu gammu maiņām, ritmu labirintiem, Mendelszons ar savu tīro, jauneklīgo skatu, arī trauksmaini romantiskām brāzmām, Dzenītis ar savu tiešumu, pat skarbumu,” stāsta “Spīķeru kvarteta” vijolniece Marta Spārniņa.

Raksturīgi kamerzāles koncertu sērijai “Personīgi” klausītājiem pēc koncerta būs iespēja tikties ar māksliniekiem, lai baudītu sarunas neformālā gaisotnē.

Mūzikas klubā “Fontaine Palace” uzstāsies “D. Jurevičius Group”.

Svētdien, 3.februārī

Pulksten 10.30 Liepājas Olimpiskajā centrā var izkustēties latino deju meistarklasē.

Otrdien, 5.februārī

Koncertzāles “Lielais dzintars” mākslas telpa “Civita Nova” pulksten 20 notiks “Jam Session” ar Ingu Bērziņu. 

Pulksten 17.30 kino “Balle” notiks Latvijas simtgades animācijas filmas “Jēkabs, Mimmi un runājošie suņi” īpašais seanss, pēc kura skatītājiem būs iespēja satikt filmas režisoru Edmundu Jansonu, producenti Sabīni Andersoni un mākslinieci Elīnu Brasliņu. Skatītājiem būs iespēja uzdot sev interesējošos jautājumus un uzzināt animācijas filmas tapšanas aizkulises.

Trešdien, 6.februārī

Koncertzālē “Lielais dzintars” pulksten 19 būs Nacionālo bruņoto spēku orķestra koncerts. Koncerts veltīts Latvijas armijas pirmā kara orķestra dibināšanas simtgadei. Bezmaksas ieejas kartes var saņemt koncertzāles kasē.

Plašāks pasākumu plāns pieejams afišā. 

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz