Ceturtdiena, 25. aprīlis Līksma, Bārbala
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Kur palika ceturtie Jāņi?

Kur palika ceturtie Jāņi?
Foto: Publicitātes
06.03.2019 07:02

"Kurzemes Vārds"

Pēdējā februāra dienā liepājniekus sagaidīja patīkams pārsteigums – režisores Alises Zariņas debijas pilnmetrāžas filmas “Blakus” pirmizrāde kinoteātrī “Cinamon Balle”. “Uzminiet, cik cilvēku pirms jums šo filmu ir redzējuši? To nav redzējis pilnīgi neviens,” klātesošos uzrunāja vīriešu frizētavas “Windcut Barber Shop” vadītājs Elgars Roga.

Lai arī Liepājas skatītāji visvairāk gaidīja brīdi, kad uz ekrāna parādīsies Liepājas teātra aktieris Gatis Maliks, viņus sajūsmināja visa filma. Smiekli zālē gandrīz nebeidza skanēt, lai gan jāsaka, ka pirmās četras skatītāju rindas bija tukšas.

Aktieris G. Maliks šo filmu sauc par lielisku piedzīvojumu un pieredzes paplašināšanu, lai arī filmēties sanācis tikai vienā epizodē: “Redziet, ar mani ir tā, ka es aizeju uz kastingu, nofilmējos, un parasti man atbild, ka viņiem ir divas ziņas – viena laba, otra slikta. Labā ir tāda, ka man esot ļoti izteiksmīga seja, un sliktā – man esot pārāk izteiksmīga seja. Alise mani kastingoja kā galvenās lomas atveidotāju, tomēr es īsti neatbildu tai vecuma grupai, kāda bija galvenajam varonim. Līdz šim neesmu īpaši daudz filmējies, bet ļoti labprāt to darītu, man patīk tas process.” Aktieris paskaidro, ka “Blakus” ir mikrobudžeta filma, kas ir nepierasts termins latviešu kino, jo nozīmē to, ka filma veidota, balstoties uz pašu cilvēku entuziasma.

“MF Production” sadarbībā ar kinoprojektu “Spektrs” radītā filma “Blakus” veidota Latvijai neierastā žanrā, ko apzīmē kā neatkarīgo kino un dēvē par ceļa filmu (“road movie”) – filma, kas saglabā vieglumu un cilvēcību, taču izvairās no klišejām vai ikdienišķām situācijām. To režisējusi Alise Zariņa, kura līdz šim vairāk bija pazīstama kā publiciste un kritiķe, bet pirms trīs gadiem A. Zariņai radās ideja kopā ar operatoru Jāni Andrejevu un producenti Alisi Roguli uzsākt darbu pie pašmāju “road movie”, un tas arī tika izdarīts.

“Blakus” ir attiecību stāsts, kuru skatoties nākas gan pasmaidīt pašam par sevi, gan arī mazliet sarauties, ieraugot kādu ne īpaši tīkamu asociāciju.

Plašāk lasiet laikraksta “Kurzemes Vārds” 6. marta numurā.

#kvards-20190306-08#

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz