Sestdiena, 27. aprīlis Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Latviešu māksliniekiem iespēja pieteikties rezidenču programmām Venēcijā, Kauņā un Rēgensburgā

Eiropas savienības programmas “Radošā Eiropa” finansētais tīkls “CreArt 3.0 #stringing_together” uzsāk radošo mākslinieku rezidenču starptautisko programmu ar trīs konkursiem, ko izsludina kultūras iestāde “Artkomas” Kauņā, Rēgensburgas pilsēta un fonds “Fondazione Bevilacqua La Masa” Venēcijā.

Latviešu māksliniekiem iespēja pieteikties rezidenču programmām Venēcijā, Kauņā un Rēgensburgā
Foto: Publicitātes
04.03.2024 10:16

liepajniekiem.lv

Konkursos var piedalīties mākslinieki no visas Eiropas, ziņo nodibinājuma “Nodibinājums Liepāja 2027” sabiedrisko attiecību un mārketinga daļas vadītāja Zita Lazdāne.

No 6. maija līdz 16. jūnijam norisināsies mākslinieku (vizuālā māksla) rezidence Lietuvas pilsētā Kauņā.

Piesakoties rezidencei, organizācija atmaksā ceļa izdevumus uz Kauņu (līdz 400 eiro), kā arī sniedz iespēju saņemt stipendiju 400 eiro apmērā un 350 eiro materiālu iegādei.

Pieteikšanās līdz šī gada 25. marta pulksten 12. Reģistrācija “CreArt” projekta mājaslapā.

No šī gada 27. maija līdz 30. jūnijam Venēcijā norisināsies fonda “Fondazione Bevilcqua La Masa” organizētā rezidence, kas paredzēta radošām personām no 18 līdz 40 gadu vecumam. Iespēja saņemt individuālu prēmiju 5300 eiro apmērā.

Pieteikšanās līdz šī gada 25. marta pulksten 12. Papildu informācija un reģistrēšanās projekta mājaslapā.

Mākslinieku rezidences no šī gada maija līdz jūnija vidum norisināsies arī Vācijas pilsētā Rēgensburā. Atbalsta apjoms 400 eiro vienai personai (papildu iespēja saņemt 350 eiro materiāliem un 400 eiro ceļa izdevumiem).

Māksliniekiem būs iespēja uzturēties un strādāt studijā, kas atrodas vēsturiskajā ēkā Andreasstadel – kultūras vietā, kurā apvienots kinoteātris, galerija un vairākas darbnīcas.

Pieteikšanās termiņš līdz šī gada 31. martam. Papildu informācija un reģistrēšanās projekta mājaslapā.

Visu trīs programmu dalībniekiem jābūt dzimušiem vai pastāvīgi jādzīvo kādā no projekta tīkla pilsētām: Kauņa (Lietuva), Liepāja (Latvija), Skopje (Ziemeļmaķedonija), Aveiro (Portugāle), Valjadolida (Spānija), Ļubļina (Polija), Venēcija (Itālija), Klermona-Ferāna un Ruāna (Francija), Česke Budejovice (Čehija), Oulu (Somija), Rēgensburga (Vācija).

Tāpat pieteikties var HDLU (Horvātijas Vizuālo mākslinieku asociācijas) biedri un pateicoties sadarbībai ar sabiedrisko organizāciju “Ļvovas Mākslinieciskā padome “Dialogs” arī Ukrainas mākslinieki.

Lai Liepājā stiprinātu kultūras un nevalstiskā sektora organizāciju kapacitāti, veidotu daudzveidīgas aktivitātes un nodrošinātu starptautiskas pieredzes apmaiņu, “Liepāja 2027” ir kļuvusi par projekta “CreArt 3.0 #stringing_together” partneri.

Projekta ietvaros tiek nodrošinātas dažādu organizāciju kapacitātes stiprināšanas un mobilitātes aktivitātes, organizētas mākslinieku rezidences, kā arī daudzveidīgi kultūras notikumi.

Aktivitātēs laika posmā no 2024. līdz 2026. gadam plānots iesaistīt dažādu jomu māksliniekus ar galveno mērķi palielināt vizuālās mākslas, kā arī kultūras nozares ekonomisko un sociālo ieguldījumu Liepājas kopējā attīstībā.

Tāpat projekta ietvaros jaunajiem māksliniekiem un kultūras darbiniekiem būs iespēja gūt pieredzi Eiropas radošo spēku apmaiņas programmā.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz