Piektdiena, 19. aprīlis Vēsma, Fanija
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Latvijas nedzirdīgie mākslinieki viesosies “Lielajā dzintarā”

Latvijas nedzirdīgie mākslinieki viesosies “Lielajā dzintarā”
Foto: liepajniekiem.lv
31.05.2017 14:54

liepajniekiem.lv

17. jūnijā pulksten 14 koncertzālē “Lielais dzintars” notiks Latvijas Nedzirdīgo savienības 21. amatiermākslas festivāls, kam šoreiz dots nosaukums “Zīmes un skaņas satiekas vasaras naktī”, informē festivāla producente, Latvijas Nedzirdīgo savienības viceprezidente Inese Immure.

Amatiermākslas festivāla pamatā ir ideja par radošu tiltu starp nedzirdīgu un dzirdīgu cilvēku kultūru, norāda I.Immure. Māksliniecisko veidolu balsta divas metaforas – zīmes, kas simbolizē nedzirdīgo sabiedrības daļu, zīmju valodu, klusumu, kustību, taču otra metafora – skaņas – simbolizē dzirdīgo sabiedrības daļu, skaņu, mūziku un runāto vārdu.

“Šī ideja atspoguļojas festivāla nosaukumā,” vēsta I.Immure.

“Pasākums būs vizuāli interesants un saistošs ikvienam, jo uzrunās ne tikai nedzirdīgo, bet arī dzirdīgo sabiedrības daļu.

To vadīs profesionālā nedzirdīgā aktrise Jolanta Znotiņa un Leļļu teātra aktieris Artūrs Putniņš.”

Festivālā savu dalību pieteikuši astoņi Latvijas Nedzirdīgo savienības biedrību kolektīvi, kas iepriecinās skatītājus ar dejām, teatrāliem uzvedumiem (skečiem), melodeklamācijām un pantomīmas uzvedumiem. Pirmo reizi šādā pasākumā piedalīsies arī nedzirdīgie amatiermākslinieki no ārzemēm: Lietuvas (Kauņa) un Igaunijas (Pērnava).

Lielākais jaunums ir festivāla formāts. Šovasar tas būs divās daļās: nedzirdīgo amatiermākslas kolektīvu lielkoncerts un amatu meistaru darbu izstāde. Būs arī iespēja iepazīties ar iepriekšējo festivālu norisi. Pirms lielkoncerta notiks arī amatiermākslinieku un viesu gājiens ”Cauri dabas stihijām” pa Liepājas centra ielām, pievēršot liepājnieku uzmanību nedzirdīgo kultūrai. Tā ir neatņemama katra festivāla sastāvdaļa, norāda I.Immure.

Gājiens būs kā atraktīvs ceļojums cauri četrām dabas stihijām (gaiss, ūdens, uguns, zeme).

Jaunums ir arī mēģinājums apvienot dažādos dalībnieku priekšnesumus kopīgā un saistītā programmā. Pirmo reizi LNS nedzirdīgo amatiermākslas festivāla vēsturē to darīs profesionāls režisors – Viesturs Roziņš.

Pateicoties Liepājas Kultūras pārvaldes finansiālajam atbalstam, festivāls notiks koncertzāles ”Lielais dzintars” Lielajā zālē. Ieeja festivālā būs bez maksas, taču būs jāuzrāda ieejas karte. Tās var izņemt pie savas biedrības vadītāja vai uz vietas ”Lielajā dzintarā”. Visas ieejas kartes festivāla norises laikā piedalīsies izlozē par balvām.

Festivāls Liepājā norisināsies jau trešo reizi. Visas Latvijas nedzirdīgie mākslinieki šeit viesojās arī 2002. gadā Liepājas Latviešu biedrības namā un 2011. gadā koncertestrādē ”Pūt, vējiņi!”.

LNS Nedzirdīgo amatiermākslas festivāls aizsākās 1996. gadā Valmierā, un kopš tā laika katru gadu notiek citā Latvijas pilsētā, kurā darbojas LNS biedrība. Pagājušogad nedzirdīgie mākslinieki uzstājās Rēzeknē, jaunajā Latgales kultūras centrā – Latgales vēstniecībā ”Gors”.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz