Svētdiena, 5. maijs Ģederts, Ģirts
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Laukšteins ar jaunās sezonas izrādēm vēlas pamodināt cilvēkos līdzjūtību

Laukšteins ar jaunās sezonas izrādēm vēlas pamodināt cilvēkos līdzjūtību
Foto: liepajniekiem.lv
10.09.2014 11:25

LETA

Liepājas teātra direktors Herberts Laukšteins ar 2014./2015.gada sezonas jauniestudējumiem vēlas pamodināt cilvēkos līdzjūtību.
Kā intervijā “Rietumu radio” sacīja Laukšteins, katram cilvēkam vajadzētu pievērst uzmanību savai spējai just līdzi neaizsargātiem cilvēkiem.

“Domāju, ka mēs esam diezgan nocietinājušies viens pret otru, un teātra uzdevums ir pamodināt cilvēkos līdzjūtību,” sacīja Laukšteins, uzsverot, ka šosezon skatītājiem tiks piedāvātas nopietnas un domāšanu rosinošas izrādes.

“Šīs sezonas jauniestudējumu repertuārā nav nevienas ledenes, kas nozīmē viegli sūkājamu izrādi,” sacīja Laukšteins. “Ir astoņi jauniestudējumi, no kuriem viens ir bērniem domāts, taču pārējie septiņi ir nopietnu autoru nopietni literāri darbi.”

Laukšteins skaidro, ka iepriekšējā sezonā tapušas vairākas vieglākas izrādes, kuras turpinās demonstrēt arī šosezon, līdz ar to izvēlēts citāds virziens, lai repertuārā saglabātu balansu.

Vaicāts, vai skatītāji sapratīs teātra jauno virzienu, Laukšteins norādīja, ka tas atkarīgs no pašiem cilvēkiem, vai grib vai negrib saprast. Turklāt Liepājas teātra repertuārā ir kritiķu atzinīgi novērtētas izrādes, kuras vienlaikus ir ļoti labi apmeklētas, piemēram, “Piafa” un “Hanana”.

Jau ziņots, ka Liepājas teātra jaunā, 108.sezona sāksies 12.septembrī ar krievu režisora Sergeja Zemļanska veidoto kustību izrādi “Indulis un Ārija”.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz