Sestdiena, 11. maijs Milda, Karmena, Manfreds
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Leļļu teātris atgriezies no festivāla

Leļļu teātris atgriezies no festivāla
15.09.2009 11:40

Šogad presē daudz rakstīts par to, ka Liepājas Leļļu teātris  brauc uz festivāliem, vai arī citu valstu pārstāvji ir atbraukuši uz Liepājas Leļļu teātri. 

Nupat Liepājas Leļļu teātris arī ir atgriezies no festivāla “Lagaminas – 9”  (tulk. Ceļa soma), kas noritēja Lietuvā, Paņevežas leļļu teātrī, kurš ir sadarbības partneris Liepājas Leļļu teātra realizētajam projektam “Māksla – tilts pāri robežām”.

Starptautiskais devītais leļļu teātru festivāls, kurš Paņevežā notiek ik pēc diviem gadiem veselas nedēļas garumā, šogad viesus bija krāšņāks nekā citus gadus! Festivālā piedalījās teātri no Vācijas, Norvēģijas, Zviedrijas, Somijas, Krievijas, Ukrainas, Baltkrievijas, Francijas, Latvijas un, protams, arī vairāki Lietuvas teātri.

Liepājas Leļļu teātris piedalījās festivālā ar izrādi “Eņģeļu pasakas”, kurā lelles vadīja – Dace Doroškeviča, Lita Belte, Dainis Laugalis. Ar šo izrādi iepazinušies ne tikai liepājnieki, bet tā ir iemantojusi vēl arī dažādu citu festivālu skatītāju un žūriju atzinību. Ja atceramies neseno Liepājas Leļļu teātra braucienu uz Igaunijas pilsētu Vīlandi vai Lietuvas pilsētu Utenu. “Tā noteikti izceļas starp citām festivālu izrādēm ar savu neparasto tehnisko risinājumu un netradicionālo režisorisko pieeju”  to novērojusi un vērtējusi Liepājas Leļļu teātra režisore Inese Belte.

Teātra kritiķis  Rimants Viskauskas no Viļņas izteicās, ka “Latvijas izrādē “Eņģeļu pasakas” tiek izmantotas jauna tipa lelles, skulpturāls veidojums apvienots ar aktiera ķermeni, kas ir novitāte šajā mākslā. Šajā festivālā ir parādījušās jaunas režisoru personības, tai skaitā Latvijas izrādes režisore – Gintare Radvilavičiūte”.  

No gūtajiem iespaidiem festivālā “Lagaminas – 9”,  Liepājas Leļļu teātra kolektīvam visradošāko ierosmi jaunradei  tālākajā darbā deva Maskavas ēnu un leļļu teātra “Atspulgs” izrāde “Meža gulbji” pēc Hansa Kristiana Andersena pasakas motīviem.

“Mēģināsim nedomāt par krīzi, savilksim jostas, baudīsim mākslu un liksim cilvēkiem biežāk smaidīt” ar optimistiskām cerībām mūsu sarunu beidz Leļļu teātra “galva” – Rihards Belte.

Liepājas Leļļu teātris

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz