Piektdiena, 29. marts Agija, Aldonis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liela atsaucība Liepājas teātra lugu konkursā

Liela atsaucība Liepājas teātra lugu konkursā
Foto: Publicitātes
16.12.2019 07:01

"Kurzemes Vārds"

Liepājas teātra izsludinātajā lugu konkursā noslēgusies pirmā no četrām kārtām. Kopā iesūtīti 52 lugu pieteikumi, no kuriem dalībai otrajā kārtā izvirzīti 14 autori, informē Liepājas teātra literārā padomniece Zanda Borga.

“Brīnišķīgi, ka lugu ideju konkursam ir atsaukušies gan jau labi zināmi, gan nekad nedzirdēti lugu autori, kuri pārstāv visdažādāko žanru darbus. Pēc pirmās atlases kārtas centāmies izvēlēties lugu idejas, kas atbilstu atšķirīgām mērķauditorijām, kā arī piestāvētu Liepājas teātra mazās zāles konceptam, kas lielā mērā tomēr ir un paliek eksperiments! Autoru idejas atbruņo un apliecina, ka mūsdienu sabiedrībai rūp līdzāspastāvēšana, citādā pieņemšana, vientulības izbēgšana un šā mirkļa novērtēšana,” saka viena no žūrijas pārstāvēm, dramaturģe Rasa Bugavičute-Pēce.

Konkursa pirmajā kārtā autoriem bija jāiesniedz lugas izklāsts. Otrajā kārtā līdz 2020. gada 31. janvārim pretendenti aicināti iesniegt vienu lugas ainu latviešu un angļu valodā.

Darbus vērtēs un trešajā kārtā ar autoriem strādās dramaturgi Marjus Ivaškēvičs un Tekle Kavtaradzi no Lietuvas un Mihkels Sēders no Igaunijas.

Lugu ideju konkurss notiek sadarbībā ar nodibinājumu “Liepājas atklātais sabiedriskais fonds “Liepājas teātris”” un Liepājas Kultūras pārvaldes finansiālu atbalstu. Tas noslēgsies nākamā gada aprīlī.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz