Sestdiena, 27. aprīlis Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

“Lielā dzintara” Eksperimentālo skatuvi atklās ar izrādi “Oskars un Rozā dāma”

“Lielā dzintara” Eksperimentālo skatuvi atklās ar izrādi “Oskars un Rozā dāma”
Foto: Ruslans Šuļga
07.10.2015 11:50

LETA

Atslēgvārdi

Mēneša beigās, 30.oktobrī, ar Dailes teātra viesizrādi “Oskars un Rozā dāma” tiks atklāta Liepājas koncertzāles “Lielais dzintars” Eksperimentālā skatuve, aģentūru LETA informēja Dailes teātra sabiedrisko attiecību vadītāja Liene Jakovļeva.

“Oskars un Rozā dāma” ir Rēzijas Kalniņas monoizrāde, kuru iestudējis režisors Viesturs Meikšāns. Šī režisora iestudētā izrāde bija 2015./2016.gada Dailes teātra sezonas pirmā pirmizrāde.

Mazajam Oskaram ir palikušas tikai kādas desmit dzīves dienas. Par viņu rūpējas žēlsirdīgā māsa rozā kostīmā. Un Oskars spēlē spēli – katru dzīves dienu viņš izdzīvo desmit savas dzīves gadus, tādējādi nodzīvojot garu, laimīgu, piesātinātu dzīvi. Viņš izaug, kļūst pieaudzis, iemīlas, apprecas, izjūt “pusmūža krīzi” un noveco. Turklāt vēl katru dienu Oskars raksta vēstules Dievam. Dievs šīs vēstules ņems vērā un izteiktās vēlēšanās izpildīs.

Franču rakstnieka Ērika Emanuela Šmita 2002.gadā radītais stāsts “Oskars un Rozā dāma” ir gudri skumjš un aizkustinoši maigs, tomēr paradoksālā kārtā tas ir arī jautrs, piedāvājot paskatīties uz iluzoro dzīvi ar pilnasinīgu apliecinājumu.

Stāstu dramatizējis un tulkojis izrādes režisors Meikšāns. Viņa pārziņā ir arī telpas, kostīmu un mūzikas izvēle. Radošajā komandā ir arī video māksliniece Dace Sloka un gaismu māksliniece Jūlija Bondarenko.

Izrāde “Oskars un Rozā dāma” uz Liepājas koncertzāles “Lielais dzintars” Eksperimentālās skatuves 30.oktobrī tiks spēlēta plkst.16 un 19.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz