Ceturtdiena, 28. marts Ginta, Gunda, Gunta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

”Lielajā dzintarā” atklās Alekseja Naumova personālizstādi un jaundarbu

No 15. jūlija līdz 25. septembrim Liepājas koncertzāles ”Lielais dzintars” mākslas telpā Civita Nova skatāma latviešu gleznotāja un mākslas pedagoga Alekseja Naumova košo un vērienīgo gleznu izstāde ”Vīnogulāji, dārzi, parki un citas ainavas”, kas aicina aplūkot plašo pasauli mākslinieka acīm, informēja koncertzāles sabiedrisko attiecību speciāliste Anita Lazdeniece.

”Lielajā dzintarā” atklās Alekseja Naumova personālizstādi un jaundarbu
Foto: Publicitātes
04.07.2022 10:32

liepajniekiem.lv

Izstādes atklāšanas pasākumā 15. jūlijā plkst. 17.00 apmeklētājiem būs iespēja satikt pašu darbu autoru un pirmo reizi aplūkot Liepājai veltītu jaundarbu.

Lielformāta gleznās tvertas ainavas no Ņujorkas, Parīzes, Venēcijas, Burano, Rīgas, Honkongas, Kanēanrusijonas, Rundāles, Liepājas un citām pasaules vietām, kurās atklājas mākslinieka izjūta un iespaidi no pieredzētajiem ceļojumiem. Kaut arī Alekseja Naumova pasaules ainavu attēlojumi gadu gaitā apceļojuši vairākas Latvijas pilsētas, darbu kolekcija pastāvīgi tiek papildināta ar jauniem gleznojumiem. Liepājas izstādē mākslas cienītāji varēs apskatīt pavisam jaunus, iepriekš neredzētus darbus. Par godu šai izstādei mākslinieks radīs Liepājai veltītu jaundarbu, kuru apmeklētāji pirmo reizi varēs skatīt atklāšanas pasākumā.

Mākslinieks konsekventi darbojas ainavas žanrā, intensīvi glezno plenērā, turklāt, ne tikai siltajās Dienvideiropas zemēs, kur ciprešu tumšais zaļums kontrastē ar spilgto debesjumu, bet arī Latvijas krāsainajās vasarās un skaudrajās ziemās. Viņa darbu pamatā ir pārliecinošs un izsvērts triepiens, vitāls kolorīts un konkrētās vietas būtību tveroša kompozīcija.

Izstādē dominē māksliniekam tuvie Francijas dienvidi, Itālijas ainavas, arī košie Rundāles dārzi un Rīgas ainaviskās apkaimes. Aleksejs Naumovs arī savos jaunākajos darbos, kas tapuši 2021. gada vasarā un rudenī Francijas Republikas Kultūras ministrijas atbalstītajā rezidencē (Les Amis de l’Espparrou, Esparū pilī), piedāvā skatītājam nevis vispārinātu un tipisku ainavu, bet tieši savu skatījumu uz šo vietu, mirkli un gaismu. Šajos darbos vairākkārt izcelta plašo Esparū pils vīnogulāju mainīgā noskaņa. Savukārt Venēcijā, Burano salā, kur tik daudz gleznots, māksliniekam pat glabājoties krāsu kaste un tīri audekli, lai pie iespējas atkal taptu kāds koši krāsoto namu un tīro debesu atspulgs gleznā.

Aleksejs Naumovs (1955) beidzis Latvijas Mākslas akadēmijas Monumentālās glezniecības nodaļu un radošo aspirantūru. Bijis Francijas valdības stipendiāts, studējot glezniecību Parīzē. Latvijas Mākslas akadēmijas profesors, Latvijas Mākslas akadēmijas rektors (2007-2017). Kā iniciators, vadītājs, apmaiņas programmu un izstāžu kurators piedalījies dažādos sadarbības projektos Itālijā, Francijā, Japānā, Vācijā, Austrijā, Nīderlandē, Spānijā, Grieķijā, Krievijā, ASV un citviet. Sarīkojis vairāk kā 60 personālizstādes. Alekseja Naumova ieguldījumu mākslā novērtējusi arī Latvijas valsts, piešķirot māksliniekam augstāko apbalvojumu – Atzinības Krusta komandiera ordeni. 2016. gadā apbalvots ar Francijas Ordeni mākslā un literatūrā (Ordre des Arts et des Lettres).

Izstāde bez ieejas maksas skatāma ik dienu, darba laiks: no pirmdienas līdz piektdienai: 11.00 17.00, sestdienās, svētdienās: 10.00-15.00.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz