Sestdiena, 27. aprīlis Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

“Lielajā dzintarā” notiks daudzsēriju filmas “Emīlija. Latvijas preses karaliene” pirmizrāde un tikšanās ar seriāla veidotājiem

8.oktobrī pulksten 19 Liepājas koncertzālē ”Lielais dzintars” notiks daudzsēriju filmas ”Emīlija. Latvijas preses karaliene” pirmo divu sēriju pirmizrāde Liepājā un tikšanās ar seriāla veidotājiem.

“Lielajā dzintarā” notiks daudzsēriju filmas “Emīlija. Latvijas preses karaliene” pirmizrāde un tikšanās ar seriāla veidotājiem
Foto: Publicitātes
30.09.2021 12:20

liepajniekiem.lv

Vēsturiskā daudzsēriju filma ”Emīlija. Latvijas preses karaliene” ir stāsts par Latvijas vēsturē bagātāko sievieti un izdevēju Emīliju Benjamiņu un viņas dzīvi, sākot no 1924. gada, kad kopā ar vīru Antonu Benjamiņu nolemj izdot ilustrēto izdevumu ”Atpūta”, kas kļūst par vienu no populārākajiem dzīvesstila izdevumiem Latvijā.

Stāsts par neatkarīgu, modernu un spēcīgu sievieti, kura iekaro savu vietu 30. gadu žurnālistikas un sabiedrības elitē, nodevību un traģisku bojāeju 1941. gadā, it kā sekojot tā laika populārā gaišreģa Finka pareģojumam par Emīlijas dzīvi.

Filmas stāsts balstīts uz patiesiem notikumiem un reālām personām, bet daži tēli, to raksturi, ainas un notikumi ir izdomāti radošajā procesā, lai atspoguļotu notikumus un radītu filmas dramaturģisko stāstu.

Koncertzāles pārstāve Elizabete Hartmane informē, ka seanss paredzēts divās daļās – pēc filmas pirmās sērijas izrādīšanas notiks saruna ar režisoru un producentu Gintu Grūbi, filmas mākslinieci Kristīni Jurjāni un seriāla aktieriem Edgaru Ozoliņu un Ingu Tropu-Fišeri, bet turpinājumā skatītāji piedzīvos filmas otro sēriju.

Daudzsēriju filma “Emīlija. Latvijas preses karaliene” būs skatāma kopumā septiņās sērijās – sešās spēlfilmās un vienā dokumentālā sērijā, aptverot laika periodu no Benjamiņas izdotā žurnāla “Atpūta” pirmsākumiem līdz viņas bojāejai Sibīrijā.

Katra sērija atspoguļo kādu zīmīgu Benjamiņas dzīves posmu, parādot dažādas viņas personības šķautnes, — ģimenes dzīvi, uzņēmējdarbību, sociālā statusa nostiprināšanu, ietekmi uz politiskajām un kultūras norisēm 20. un 30. gados un beigu beigās pašas darbinieku nodevību.

Daudzsēriju filmā Emīlijas Benjamiņas lomu atveido aktrise Guna Zariņa, Antonu Benjamiņu atveido Juris Bartkevičs, Jāni Benjamiņu – Raimonds Celms.

Filmā piedalās arī tādi aktieri kā Baiba Broka, Ligita Dēvica, Inga Tropa, Artūrs Skrastiņš, Anta Aizupe, Ģirts Krūmiņš, “Jaunāko Ziņu” un “Atpūtas” redakciju atveido Uldis Anže, Jēkabs Reinis, Lauris Dzelzītis, Dainis Gaidelis, kā arī ”Liepājas teātra” aktieri – Edgars Ozoliņš un Gatis Maliks.

Daudzsēriju filmas “Emīlija. Latvijas preses karaliene” izveide sākta 2020.gada septembrī, filmēšana notika ar filmas stāstu saistītās vēsturiskās vietās – Benjamiņu namā Rīgā, Valdeķu muižā, sēriju tapšanā izmantojot unikālus Benjamiņu ģimenes arhīvu materiālus. Seriāla režisori: Andis Mizišs, Dāvis Sīmanis, Kristīne Želve, Gints Grūbe.

Kino seansu var apmeklēt tikai personas, kuras vakcinējušās pret Covid-19 vai pēdējā pusgada laikā pārslimojušas Covid-19 infekciju.

Apmeklētājiem līdz 12 gadu vecumam jāuzrāda sertifikāts, kas apstiprina infekcijas pārslimošanu, bet apmeklētājiem, kuri vecāki par 12 gadiem, jāuzrāda sertifikāts, kas apstiprina infekcijas pārslimošanu vai vakcināciju.

Apmeklējot pasākumu, katram apmeklētājam pie ieejas jāuzrāda drošības līmenim atbilstošs Covid-19 digitālais sertifikāts, personu apliecinošs dokuments un pasākuma ieejas biļete. Pasākuma apmeklējuma laikā nav jālieto sejas aizsargmaska.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz