Pirmdiena, 29. aprīlis Raimonds, Laine, Vilnis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājā būs skatāmi mākslīgā intelekta un interaktīvu sistēmu līdzveidoti mākslas darbi

No 16. februāra līdz 5. martam Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolas izstāžu zālē, Alejas ielā 18, norisināsies jauno mediju mākslas izstāde “Automātiskais radošums”, informē izstādes kuratore Anna Priedola.

Liepājā būs skatāmi mākslīgā intelekta un interaktīvu sistēmu līdzveidoti mākslas darbi
Foto: Publicitātes
12.02.2024 10:43

liepajniekiem.lv

Starptautiskās izstādes “Automātiskais radošums” mākslas darbi ataino mūsdienu tehnoloģiju un automatizēto procesu nozīmi sabiedrības un indivīda uztveres, identitātes un labklājības veidošanā, kā arī neapzinātās, automātiskās darbības, ko cilvēks izvērš, pielāgojoties mašīnas veiktspējai.

Igauņu mākslinieks Taavi Suisalu poētiskā video instalācijā izgaismo ierīču savstarpējo komunikāciju cilvēka elektroniski pastarpinātās saziņas un attiecību uzturēšanai.

Liepājā strādājošais mākslinieks Gustavs Lociks atklāj mākslīgā intelekta radošās realitātes konstrukcijas daudzslāņainos lielformāta digitālās grafikas darbos, bet ukraiņu mākslinieks Oleksandrs Sirous no automatizēti ievāktiem savu tautiešu ķermeņu datiem virtuālajā realitātē konstruējis decentralizētu arhīvu kā pieminekli savas tautas sāpīgajai eksistencei.

Savukārt māksliniece Krista Dzudzilo notvērusi brīdi izpildītājmākslinieka praksē, kur sastopas rutīna un radošums, ķermeniskā izpildījuma precizitāte un skanējuma interpretācija iztēlē.

Izstāde tapusi jauno mediju mākslas festivāla “UPDATE” ietvaros, aicinot atpazīstamus māksliniekus no dažādām pasaules valstīm un mākslas nozarēm reflektēt par radošuma automatizācijas procesiem kopā ar jaunajiem mediju māksliniekiem un dizaineriem no Latvijas un ārzemēm.

Izstādes atklāšana notiks 15. februārī pulksten 18.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz