Ceturtdiena, 25. aprīlis Līksma, Bārbala
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājā filmē Igaunijas režisora filmu “Neredzamā cīņa”; Mārtiņš Sesks pieaicināts par kaskadieri

Karostā, kā arī bijušā uzņēmuma “Liepājas metalurgs” teritorijā svētdien un pirmdien notika Igaunijas režisora Rainera Sarneta filmas “Neredzamā cīņa” filmēšana. Filma būšot kā “kungfu komēdija”, kas norisinās pareizticīgo mūku klosterī 20. gadsimta 70. gadu Padomju Savienībā.

14.09.2021 06:00

Ilze Ozoliņa

"Kurzemes Vārds"

Igauņu režisora spēlfilma top kā Igaunijas, Latvijas, Vācijas, Somijas un Grieķijas kopražojums. Filmas varoņiem kungfu ir veids, kā pārvarēt savu personīgos dēmonus – lepnību, iedomību un iekāri, pastāstīja filmas ražošanas vadītāja Agate Prozoroviča.

“Metalurga” teritorijā vakar filmēja kadrus no “pilsētas ielām”, pa kurām traucas koši sarkans zaporožecs, ko stūrē filmas galvenais varonis Rafaels. Viņu atveido igauņu aktieris Ursels Tilks, bet kā kaskadieris filmēšanā pieaicināts autosportists Mārtiņš Sesks. Pazīstamo liepājnieku atpazīt gan nav viegli, jo, lai līdzināto Rafaelam, viņam uzlikta galvā tumši blonda garmataina parūka.

“Mans uzdevums filmā ir darīt to, ko es vislabāk māku, proti, braukt ar mašīnu,” teic M. Sesks.

Zapīša vadīšana viņam grūtības neesot sagādājusi, taču krietni sarežģītāks bijis sadzīvot ar garajiem matiem.

Filmas tapšanai uz Liepāju atvesti trīs zaporožeci un vairāk nekā desmit citi padomju laika transportlīdzekļi – žiguļi, mokskviči, volga u.c. Tie savākti “pa visu Latviju” – daļa auto aizlienēti no Rīgas Motormuzeja, daļa no privātpersonām, pastāsta filmas spēles transporta koordinators Edgars Kristholds.

Vakar pēcpusdienā šos retro auto filmēja, kad tie brauca pāri O. Kalpaka tiltam, savukārt svēdien filmas uzņemšana norisinājusies Karostas krāmu tirdziņā.

“Esam laimīgi atgriezties Liepājā, kur dveš pēc labas vēstures. Arī iepriekšējo spēlfilmu “Ebrejs” filmējām Liepājā. Šeit ir ļoti daudz ļoti brīnišķīgu lokāciju. Neskartās ielas, vecās mājas ir ļoti brīnišķīgas kinomotogrāfijai, tas ir ļoti garšīgas kameras acij. Esmu arī ļoti priecīga par Liepājas iedzīvotāju attieksmi. Cilvēki ir neparasti atsaucīgi un saprotoši – ver savas durvis vaļā, tantes cienā ar tēju, Karostas bērni aktīvi iesaistījās procesā, centās palīdzēt. Cilvēkiem tas ir notikums un viņi to uztver forši,” pauda filmēšanas vietu administratore Ingrīda Nagle.

Darbs pie filmēšanas Latvijā plānots arī Dienvidkurzemes novada teritorijā, Durbes un Medzes pusē, kā arī Rīgā un Straupē.

Plānots, ka filma “Neredzamā cīņa” pie skatītājiem nonāks 2023. gada rudenī.

Šogad “Metalurga” teritorijā varētu tapt vēl viena ārvalstu spēlfilma – par ogļračiem. To filmēšot kāds Norvēģijas režisors.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz