Sestdiena, 27. aprīlis Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājā izrādīs dokumentālo filmu “Ūdens ir dzīvība”

Ceturtdien, 5. oktobrī, pulksten 19 Pegaza pagalmā, Kuršu ielā 20, biedrība “Zaļā brīvība” aicina uz dokumentālās filmas “Ūdens ir dzīvība” seansu Liepājā, informē biedrības projektu vadītāja Ingrīda Strazdiņa.

Liepājā izrādīs dokumentālo filmu “Ūdens ir dzīvība”
Ilustratīvs (Foto: MARIOLA GROBELSKA on Unsplash)
02.10.2023 12:53

liepajniekiem.lv

Atslēgvārdi

“Ūdens ir dzīvība” ir dokumentālā filma par Keniju divās daļās. Šobrīd no 53 miljoniem Kenijas iedzīvotāju turpat puse – 16 miljoni ikdienā izjūt ūdens trūkumu.

Pasaules Dabas Fonds apgalvo, ka jau 2025. gadā divām trešdaļām zemeslodes iedzīvotāju pietrūks viens no svarīgākajiem resursiem – ūdens.

Pirmā filma ”Masaju stāsts jeb lietu gaidot”, ir par Kenijas masaju tautu un viņu mainītajiem dzīves apstākļiem klimata pārmaiņu ietekmē.

Daudzviet Kenijā lietus nav lijis vairākus gadus, un tā sekas ir ļoti skarbas. Mainās vide, un līdzšinējais dzīvesveids vairs nespēj nodrošināt viņu ikdienai un izdzīvošanai nepieciešamo. Izžūst upes un ganības, mirst lopi. Masaju izdzīvošana ir atkarīga no viņu ganāmpulka.

Klimata pārmaiņu sekas nes līdzi ļoti spēcīgu un negatīvu sociālo ietekmi.

Otrā filma ”Koraļļus glābjot” ir koraļļu rifu atjaunošanas stāsts. Vasini ir ļoti skaista, bet nabadzīga sala Indijas okeānā, uz kuras nekad nav bijusi elektrība, bet uz tās dzīvo 3000 cilvēki.

Šīs salas aktīvie iedzīvotāji jau vairāk nekā piecus gadus veic unikālu koraļļu rifu atjaunošanas darbus. Viņi audzē koraļļu stādus, kurus, paši nirstot dziļumā, iestāda okeānā. Atjaunoti jau divi hektāri koraļļu rifu, tie ieauguši un zivis atgriezušās. Zivis ir Vasini salas izdzīvošanas pamats.

Filmu mērķis ir aizdomāties par klimata pārmaiņu ietekmi, sekām un ko mēs varam darīt?

Pēc pirmizrādes būs iespēja palikt uz sarunu ar Anitu Soinu un filmas veidotājiem un dzirdēt vairāk par filmā atspoguļotajiem stāstiem un pašu filmas veidošanas procesu.

Ieeja ir bez maksas.

Filmas režisors ir Jēkabs Vilkārsis, scenārija autore Ingrīda Strazdiņa un Nora Semjonova, skaņu režisors Artūrs Sedriks Sinkēvičs, fotogrāfs Ģirts Strazdiņš, producents Sandijs Semjonovs.

Filma tapusi studijā ”SKUBA films” sadarbībā ar organizāciju ”Zaļā brīvība”.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz