Sestdiena, 20. aprīlis Mirta, Ziedīte
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

“Liepāja-Latvijas galvaspilsēta” nominēta ”Spēlmaņu nakts” gada izrādes titulam

“Liepāja-Latvijas galvaspilsēta” nominēta ”Spēlmaņu nakts” gada izrādes titulam
Foto: Edgars Pohevičs/Liepājas teātra arhīvs
18.06.2019 14:24

LETA

Gada balvai teātrī “Spēlmaņu nakts” nominācijā “Gada lielās formas izrāde” izvirzīti pieci iestudējumi. Uz balvu šajā nominācijā pretendē Liepājas teātra izrāde “Liepāja-Latvijas galvaspilsēta”, Valmieras Drāmas teātra izrāde “Hamlets”, Mihaila Čehovas Rīgas Krievu teātra izrāde “MUMU”, kā arī Latvijas Nacionālā teātra izrāde “Pūt, vējiņi!” un Jaunā Rīgas teātra izrāde “Vēstures izpētes komisija”.

Savukārt nominācijai “Gada mazās formas izrāde” nominēta Dailes teātra izrādes “Dēls” un “Kalpones”, Daugavpils teātra izrāde “Kliedzēji”, Valmieras Drāmas teātra izrāde “Mārtins Īdens”, “Dirty Deal Teatro” teātra izrāde “Pēc grāmatas motīviem”, kā arī Kristīnes Krūzes izrāde “Zenta Mauriņa. Dokumentālie sapņi.”

Nominācijai “Gada režisors” nominēti režisors Alvis Hermanis par “Vēstures izpētes komisiju”, Viesturs Kairišs par izrādi “MUMU” un Latvijas Nacionālajā operā un baletā iestudēto izrādi “Klīstošais Holandietis”. Balvai nominēts arī režisors Viesturs Roziņš par izrādēm “Kliedzēji”, “Piramīda” un “Salātlapiņa”.

“Gada režisora” balvai nominēts arī Elmārs Seņkovs par izrādi “Pūt, vējiņi!”, kā arī Valters Sīlis par izrādēm “Liepāja-Latvijas galvaspilsēta”, “Tikšanās vieta-Rīgas pilsētas II teātris” un “Pēc grāmatas motīviem”.

Tikmēr nominācijā “Gada aktrise” nominēti Lauma Balode par Zentas Mauriņas lomu izrādē “Zenta Mauriņa. Dokumentālie sapņi”, Zane Dombrovska par Aleksandras Beļcovas lomu izrādē “Meistars un Aleksandra”, kā arī Rēzija Kalniņa par lomām izrādēs “Bīstamie sakari”, “Kalpones” un “Lauva ziemā”.

Minētai balvai arī nominēta Inese Kučinska par Bernardas Albas lomu izrādē “Bernardas Albas nams”, Ieva Segliņa par Klēras lomu izrādē “Kalpones” un Ieva Ķuzule-Skrastiņa par lomām izrādēs “Kalpones”, “Salemas raganas” un “Lulū”.

Savukārt nominācijai “Gada aktieris” nominēts aktieris Rolands Beķeris par Normana lomu izrādē “Ģērbējs”, Egons Dombrovskis par Roberto Zuko lomu izrādē “Roberto Zuko”, kā arī Andris Keišs par Vīlera lomu izrādē “Linda Vista”. Tāpat nominēts aktieris Ģirts Ķesteris par Pjēra lomu izrādē “Dēls”, Mārtiņš Meiers par Hamleta lomu izrādē “Hamlets” un arī Kaspars Znotiņš par lomu izrādē “Vēstures izpētes komisija”.

Kā “Gada aktrise otrā plāna lomā” nominēta Marija Bērziņa par Vijas lomu izrādē “Aka” un Gundegas lomu izrādē “Cīrulīši”, Lolita Cauka par Ortas lomu izrādē “Pūt, vējiņi!”, Ilze Pukinska par Annas lomu izrādē “Mārtins Īdens”, kā arī Jeļena Sigova par Dorotas lomu izrādē “Jūras vējš”. Šai balvai nominēta arī Vita Vārpiņa par Annas lomu izrādē “Dēls” un Guna Zariņa par lomām izrādē “Vēstures izpētes komisija”.

Balvai “Gada aktieris otrā plāna lomā” nominēts Vilis Daudziņš par Karla lomu izrādē “Latviešu laupītāji”, Bosa Finlija lomu izrādē “Jaunības putns ar saldo balsi” un lomām izrādē “Vēstures izpētes komisija”.

Tāpat nomināciju saņēmis Lauris Dzelzītis par Ričarda lomas atveidošanu izrādē “Lauvas ziemā”, Mārtiņš Kalita par lomām izrādē “Liepāja-Latvijas galvaspilsēta”, Pēteris Liepiņš par Henka lomu izrādē “Alvas sieviete” un Mārcis Maņjakovs par Elmāra atveidošanu izrādē “Cīrulīši”.

Kategorijā “Gada debija vai jaunie skatuves mākslinieki” nomināciju saņēmis Kārlis Arnolds Avots par lomu izrādē “Mārtins Īdens”, Anna Nele Āboliņa par lomām izrādē “Zenta Mauriņa. Dokumentālie sapņi”, “Mārtins Īdens” un “Jūras vējš”.

Balvai nominēta arī Elīna Hanzena par lomu izrādē “Hamlets”, Agris Krapivņickis par darbu izrādē “Kliedzēji”, Ance Kukule par aktierspēli izrādē “Klitaimnestra”, Klāvs Mellis par režiju izrādēm “Mārtins Īdens” un “Himna”, kā arī Jēkabs Reinis par lomu izrādē “Pūt, vējiņi!” un Toms Veličko par lomu izrādē “Dēls”.

Balvai “Gada scenogrāfs vai leļļu mākslinieks” izvirzīts Uģis Bērziņš par scenogrāfiju izrādei “Liepāja-Latvijas galvaspilsēta”, Reinidz Dzudzilo par scenogrāfiju izrādei “Klīstošais Holandietis”, Aigars Ozoliņš par scenogrāfiju izrādēm “Cīrulīši”, “Polianna” un “Ķiršu dārzs”, kā arī Natālija Davidoviča un Ilze Egle par lellēm izrādei “MUMU”.

Balvai šajā kategorijā izvirzīta arī Monika Pormale par scenogrāfiju izrādei “Pūt, vējiņi!” un Mārtiņš Vilkārsis par scenogrāfiju izrādēm “Hamlets”, “Bīstamie sakari” un “Roberto Zuko”.

Savukārt “Gada kostīmu vai grima mākslinieks” balvas nomināciju saņēmusi Krista Dzudzilo par kostīmiem izrādei “Klīstošais Holandietis”, Anna Heinrihsone par kostīmiem izrādēm “Hamlets” un “Apmānītā”, kā arī Romāns Kaboško par gribu izrādei “MUMU”. Šo nomināciju saņēmusi arī Kristīne Pasternaka par kostīmiem izrādēm “Mana skaistā lēdija” un “Pajaci”, Liene Rolšteina par kostīmiem izrādei “Ķiršu dārzs”, kā arī Ilze Vītoliņa par kostīmiem izrādēm “Bīstamie sakari” un “Kalpones”.

“Gada gaismu mākslinieks” godam nominēts Mārtiņš Feldmanis, Oskars Pauliņš, Jānis Sniķers, Toms Streilis un AJ Vaisbārds.

“Gada video mākslinieks” balvai nominēts “-8”, Dāvis Andersons, Artis Dzērve, Mārtiņš Vilkārsis, Toms Zeļģis un Linda Ģībiete.

Kategorijā “Gada kustību mākslinieks” nominēta Kristīne Brīniņa, Liene Grava, Jana Jacuka, Elīna Lutce, Aleksandrs Ļimins, kā arī Jānis Purviņš un Agate Bankava.

Savukārt nomināciju “Gada muzikālās partitūras autors” nomināciju saņēmis Arturs Maskats, Edgars Mākens, Jēkabs Nīmanis, Ritma grupa “Perepetuum Ritmico”, Reinis Sējāns un Uģis Vītiņš.

Kategorijā “Gada izrāde bērniem” nominēta Latvijas Leļļu teātra izrādes “Kazlēns, kas prata skaitīt līdz desmit” un “Salātlapiņa”, teātra trupas “Kvadrifrons” izrāde “Perturbons”, Liepājas teātra izrāde “Polianna” un Rēzeknes teātra “Joriks” izrāde “Spokuskopija”.

Tikmēr nomināciju kategorijā “Gada izrāde pusaudžiem” saņēmusi režisores Alisjas Goigelinas izrāde “Pavasaris”, režisora Viestura Roziņa darbs “Piramīda” un režisora Valtera Sīļa izrāde “Tikšanās vieta – Rīgas pilsētas II teātris”.

Jau ziņots, ka šodien tika paziņoti “Spēlmaņu nakts” gada balvas nominanti 16 kategorijās. Balvu pasniegšanas ceremonija notiks 23.novembrī, Dailes teātrī, un tās režisore šogad būs aktrise Marija Bērziņa.

Vairāk nekā 100 sezonas jauniestudējumus noskatījās, izvērtēja un nominantus izvirzīja žūrijas komisijas piecu cilvēku sastāvā – teātra kritiķe, zinātniece un teātra vietnes “www.kroders.lv” galvenā redaktore Ieva Rodiņa, teātra kritiķe un zinātniece Maija Svarinska, teātra kritiķis Normunds Akots, teātra kritiķis, laikraksta “Diena” žurnālists Atis Rozentāls, kā arī žurnālists un dramaturgs Uģis Segliņš.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz