Ceturtdiena, 25. aprīlis Līksma, Bārbala
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājā norisināsies vairāki bezmaksas Eiropas kultūras mantojumu dienu pasākumi

Liepājā norisināsies vairāki bezmaksas Eiropas kultūras mantojumu dienu pasākumi
Foto: Liepājas pašvaldība
11.09.2019 12:17

liepajniekiem.lv

No 13. līdz 15.septembrim vairākās Liepājas vietās − Liepājas Valsts 1. ģimnāzijā, Liepājas muzejā un Liepājas Sv. Trīsvienības katedrālē − norisināsies Eiropas kultūras mantojuma dienu pasākumi, portālu liepajniekiem.lv informēja Liepājas pilsētas pašvaldības administrācijas Sabiedrisko attiecību un mārketinga daļas pārstāve.

Lai pievērstu līdzcilvēku uzmanību restaurācijas nozares un profesijas attīstības nākotnes izaicinājumiem, stiprinātu nozares profesionalitāti un veicinātu autentiskuma izpratni sabiedrībā, par 2019.gada Eiropas kultūras mantojuma dienu tēmu izvēlēta ”Restaurācija”.

Saistībā ar šo tematiku vairākās Latvijas vietās norisināsies daudzveidīgi pasākumi. 

Piektdien, 13.septembrī, no pulksten 13 līdz 17 un sestdien, 14. septembrī, no pulksten 11 līdz 17 Liepājas Valsts 1. ģimnāzijā norisināsies vairākas aktivitātes. 

Abu dienu garumā norisināsies skolēnu vadītas ekskursijas, ikviens skolas foajē varēs iepazīties ar arhitekta Ludviga Melvila 1907. gadā izstrādātā Liepājas meiteņu ģimnāzijas projekta 1914. gadā fotokopijām, gaiteņos varēs baudīt skolēnu veidotās grafikas un fotogrāfijas saistībā ar ģimnāzijas ēkas un interjera arhitektonisko savdabību.

Ģimnāzijas bibliotēkā varēs iepazīties ar Jāņa Krastiņa pētījumu par Ludviga Melvila darbu un ģimnāzijas ēkas celtniecību grāmatā ”Liepāja. Jūgendstila arhitektūra”, kā arī ar Kristīnes Veinbergas un Jura Zviedrāna veikto ģimnāzijas ēkas arhitektoniski mākslinieciskās izpētes materiālu. 

Savukārt skolas konferenču zālē varēs vērot Latvijas Arhitektu savienības veidoto īsfilmu par ”Latvijas Arhitektūras Lielās gada balvas 2018” ieguvēju Liepājas Valsts 1. ģimnāziju un tās renovācijas autori arhitekti Ilzi Mekšu, kā arī noskatīties raidījuma ”Adreses” video materiālu ”Veco skolu jaunā dzīve”.

Eiropas kultūras mantojuma dienu ietvaros no 13. līdz 15.septembrim Liepājas muzejā būs skatāma izstāde ”Ceļā uz 17−19.gs. interjera muzeju Liepājā” kā arī varēs aplūkot restaurētu vitrāžu ēdamistabas interjerā.

Tāpat ikviens interesents aicināts apmeklēt arī Sv. Trīsvienības katedrāli, kas no 13. līdz 14.septembrim būs atvērta no pulksten 10 līdz 18 un 15. septembrī apmeklētājus gaidīs no pulksten 10 līdz 16.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz