Ceturtdiena, 25. aprīlis Līksma, Bārbala
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājā norisināsies vairāki starptautiski radošo personību pieredzes apmaiņas pasākumi

Liepājā norisināsies vairāki starptautiski radošo personību pieredzes apmaiņas pasākumi
Foto: Edgars Pohevičs
20.08.2019 15:38

liepajniekiem.lv

Septembra beigās Liepājā norisināsies projekta ”Future DiverCities – Creativity in an Urban Context” aktivitātes. Vairāku dienu garumā notiks dažādi pasākumi – sociālo inovāciju forums, eksperimentālās elektroniskās mūzikas nometne ”Baltic Trail”, kā arī tai sabiedrības daļai, kurai ikdienā liegta iespēja apmeklēt pilsētvidē notiekošo, ar mūsdienu tehnoloģiju palīdzību tiks sniegta iespēja iepazīt Liepāju, informē Kultūras pārvaldes attīstības projektu vadītāja Daira Bērtule.

”Liepājas pilsētas pašvaldība jau vairākus gadus ir iesaistījusies projektā ”Future DiverCities”, kura galvenais mērķis ir daloties pieredzē un dažādās radošuma metodēs, veidot starptautisku mākslinieku kopienu un radīt jaunus kultūras produktus. Liels prieks un gandarījums, ka šoruden mēs pie sevis Liepājā varēsim uzņemt projekta partnerus un māksliniekus no vairākām valstīm, lai vairāku dienu garumā diskutētu, baudītu un izzinātu dažādus jaunus kultūras un mākslas procesus,” sacīja Liepājas pilsētas pašvaldības Kultūras pārvaldes vadītājs Juris Jirgens.

Sadarbībā ar skaņu ierakstu kompāniju ”Dirty Deal audio”, no 20. līdz 28.septembrim Liepājā norisināsies starptautiskā eksperimentālās elektroniskās mūzikas nometne Baltic Trail”, kuras ietvaros pirmo reizi Latvijā plašākai publikai būs iespēja piedzīvot imersīvās jeb telpiskās skaņas instalāciju un koncertu vairākos seansos.

Nedēļas laikā 12 dalībnieki radīs vismaz četrus sadarbības projektus, plašākai publikai pirmatskaņojot nometnē radītās audiovizuālās koncertprogrammas, kā arī sniedzot solo priekšnesumus. ”Baltic Trail” noslēguma pasākumu ciklā būs dzirdami arī pēdējo gadu aktuālāko eksperimentālās elektroniskās mūzikas skatuves projekti un citu neatkarīgo mākslinieku solo priekšnesumi.

Tostarp laikā mūzikas nometnē ”Baltic Trail” piedalīsies divas multimediju viesmākslinieces no Norvēģijas un Horvātijas, kas audio performancēm nometnes laikā veidos vizuālo dimensiju. Mākslinieču darbus ikviens interesents varēs piedzīvot 27.septembrī pulksten 20 kultūras centrā ”WISE”.

Tāpat nometnes laikā tiks apciemoti Liepājas Veco ļaužu dzīvojamās mājas iedzīvotāji un tiem cilvēkiem, kuri dažādu veselības problēmu dēļ nespēj apmeklēt Liepājas kultūras pasākumus, vai vienkārši pastaigāties pa pilsētu, ar mūsdienu tehnoloģiju palīdzību tiks parādīts, kā Liepāja pēdējo gadu laikā mainījusies un kāda tā izskatās mūsdienās. Ar virtuālās realitātes palīdzību ikvienam būs iespēja iepazīt pilsētu no jauna.

Savukārt, 26.septembrī koncertzālē ”Lielais dzintars” no pulksten 8.30 norisināsies Sociālo inovāciju forums, kurā dažādu nozaru viedokļu līderi dalīsies savā redzējumā un pieredzē par kultūrvidi, radošo ekonomiku un tās izaicinājumiem, tostarp apskatot tādas globālas tēmas kā mākslas ietekme uz klimata pārmaiņām, pilsētas attīstības un inovāciju perspektīvas jauniešu acīm, sabiedrībai aktuālu sociālo problēmu un izaicinājumu risinājumi ar inovāciju palīdzību u.c.

Uz forumu īpaši aicināti politiķi un galvenie politikas veidotāji, kultūras, izglītības, mediju un radošo industriju pārstāvji, IT jomas speciālisti, sociālās uzņēmējdarbības praktiķi, kā arī jaunieši.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz