Sestdiena, 20. aprīlis Mirta, Ziedīte
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājā notiks akcija – fotoizstāde par cīņu ar ļaundabīgo audzēju

Liepājā notiks akcija – fotoizstāde par cīņu ar ļaundabīgo audzēju
06.09.2007 13:57

0

Atslēgvārdi

14. septembrī plkst. 12.00 Latviešu biedrības nama izstāžu galerijā ( Rožu laukumā 5/6) notiks līdz šim vēl nebijusi akcija – foto izstāde ”No vēža nav jābaidās, vēzis ir jāārstē. Mēs uzvarējām. Tu arī to vari!”. Tās tapšanā piedalījušies cilvēki, kuri uzvarējuši ļaundabīgo audzēju. Akciju organizē Onkoloģisko pacientu atbalsta biedrība ”Dzīvības koks” sadarbībā ar Liepājas Domi.

Fotoizstādes mērķis ir pievērst uzmanību tam, ka vēzis ne vienmēr ir nolemtība – daudz atkarīgs no cilvēka labās gribas. Pasākumā piedalīsies ”Dzīvības koka” biedri un akcijas dalībnieki, paredzēta arī Liepājas Onkoloģiskās klīnikas vadītājas Annas Krilovas lekcija par profilaksi un skrīninga iespējām onkoloģijā, kā arī fotogrāfiju aplūkošana un akcijas dalībnieku atbildes uz jautājumiem. Pasākumā tiek aicināti piedalīties visi interesenti, īpaši sievietes, kurām šī problēma ir aktuāla.

Pēc akcijas fotogrāfiju kopijas tiks dāvinātas Piejūras slimnīcas Onkoloģijas klīnikai, lai tās izvietotu vietās, kur cilvēkiem nepieciešams iedrošinājums, cerība un pārliecība, ka vēzi var uzvarēt! Šīs pozitīvās fotogrāfijas varētu būt labs paraugs cilvēkiem, kuriem nepieciešams spēka avots pirms un pēc ārstēšanas, uzskata akcijas rīkotāji.

Šīs akcijas mērķis ir iedrošināt, pirmkārt, iet pie ārsta, otrkārt, dalīties pārdzīvotajā un parādīt, ka arī pēc operācijas dzīve turpinās! Deviņas Latvijas sievietes piekritušas atklāt savus dzīvesstāstus un piedalīties šajā fotoakcijā, kuras mērķis ir lauzt stereotipus par ļaundabīgo audzēju kā nolemtību un aicināt cilvēkus saudzēt savu veselību. Šobrīd vēzi ierindo hronisko slimību sadaļā. Tomēr, lai ar slimību cīnītos, to nepieciešams atklāt pēc iespējas agrīnā stadijā. Latvijā joprojām vairāk kā puse pacientu pie ārsta ierodas tad, kad audzējs jau ir vēlīnā stadijā. Novērojumi rāda, ka bieži vien cilvēki pie ārsta neiet tāpēc, ka negrib domāt par to, kas viņus sagaida. Vēl viena problēma ir tāda, ka cilvēks, kurš izārstējies, nevēlas atcerēties pārdzīvoto un nevienam nestāsta par to. Līdz ar to rodas situācija, ka, runājot par vēzi, tiek uzsvērta tikai saslimstība un mirstība, un tiek ignorēti tie desmitiem tūkstoši, kuri izdzīvo, kuri ir onkoloģisko slimību izdzīvotāji un ilgdzīvotāji. ”Fotogrāfijās redzamie cilvēki ir varonīgi! Viņu apbrīnojamā uzdrīkstēšanās uzrunāt sabiedrību ir nenovērtējama, un tajā ir vērtīgi ieklausīties!”, uzskata ”Dzīvības koka” valdes priekšsēdētāja Daina Mezīte.

Šī ir pirmā tāda rakstura akcija, ko organizē ”Dzīvības koks”. Līdz šim fotogrāfijas rādītas Rīgā un Daugavpilī. Tagad tās būs apskatāmas arī Liepājā.

Latvijā ir reģistrēti 50 000 onkoloģisko pacientu, Liepājā un rajonā uzskaitē šobrīd ir 3700 pacientu. 2006. gadā Liepājā no jauna ņemti uzskaitē 439 vēža slimnieki, šā gada sešos mēnešos – reģistrēti jau 290 slimnieki, informē SIA ”Piejūras slimnīca” Onkoloģiskās klīnikas vadītāja Anna Krilova.

Gunta Jākobsone,
Sabiedrisko attiecību speciāliste,

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz