Svētdiena, 5. maijs Ģederts, Ģirts
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājā piestās ceļojošā fotoizstāde “Mīlestība kurpju kastē”

Liepājā piestās ceļojošā fotoizstāde “Mīlestība kurpju kastē”
Foto: Publicitātes
30.08.2017 16:23

liepajniekiem.lv

Atslēgvārdi

Pirmdien, 4. septembrī, plkst. 14.00, tirdzniecības centra ”Kurzeme” 1. stāvā tiks atklāta ceļojoša fotoizstāde ”Mīlestība kurpju kastē”, portālam pastāstīja fotoizstādes kuratore Līva Eglīte.

Saskaņā ar ANO aplēsēm, šobrīd vairāk nekā 10 miljoni karadarbībā cietušu bērnu ir zaudējuši mājas, liela daļa arī vecākus. Tādēļ biedrība ”Baltic Global Initiative” jau trīs gadus īsteno labdarības akciju ”Zvaigzne austrumos”, kā ietvaros aicina sagatavot un ziedot kurpju kastēs iesaiņotas dāvaniņas karadarbībā cietušajiem bērniem, Sīrijas un Irākas bēgļu bērniem, kas patvērumu raduši Jordānijā un Sudānas bērniem – Ēģiptē.

Savu atbalstu akcijai ir snieguši daudzi cilvēki no Latvijas un Baltijas valstīm, tai skaitā tādas sabiedrībā zināmas personas kā Vaira Vīķe-Freiberga, Kārlis Auškāps, Vita Baļčunaite, Rēzija Kalniņa, Kārlis Kazāks, Ēriks Ešenvalds, Gundars Rēders, Ivars Kalviņš, Māris Bičevskis, Zbigņevs Stankēvičs, Jānis Vanags, Mārtiņš Kapickis un citi.

Trīs gadu laikā bēgļu pagaidu patvēruma vietās bērniem tika nogādātas 11290 kurpju kastē iesaiņotas dāvaniņas.

2016. gadā akcijas rīkotajiem radās doma izveidot fotoizstādi, kas iemūžinātu un popularizētu šo labdarības projektu. Kā norāda izstādes kuratore Līva Eglīte, ”Mēs nevaram bērniem atdot zaudētos ģimenes locekļus, draugus, izpostītās mājas un dzīvi, bet mēs varam dāvāt prieku!” Šīs vārdos neaprakstāmās emocijas savos darbos ir iemūžinājuši fotogrāfi Billijs Locs un Andris Sproģis, kuri 2017. gada janvārī piedzīvoja dāvaniņu izdalīšanas prieku Jordānijā un Ēģiptē. Tā tapa fotoizstāde ”Mīlestība kurpju kastē”.

Šī gada jūlijā fotoizstāde sāka apceļot Latviju un savus pirmos soļus spēra Daugavpilī, Latgales Centrālajā bibliotēkā. Kopumā izstāde apceļos 12 lielākās Latvijas pilsētas ar noslēguma izstādi Rīgā.

Liepājā fotoizstāde būs pieejama aplūkošanai no 4. līdz 10. septembrim.

Izstādi rīko biedrība ”Baltic Global Initiative” labdarības akcijas ”Zvaigzne austrumos” ietvaros.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz