Sestdiena, 27. aprīlis Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājā prezentēs starpdisciplināru projektu “Atstājiet komentāru par Liepāju!”

Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA), Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) un Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) studenti kopā ar nozares profesionāļiem apvienojušies projektā ”Atstājiet komentāru par Liepāju!/Leave a comment on Liepāja!”, lai iedziļinātos Liepājas unikālajā pagātnē un tagadnē, izceļot tās transformāciju no bijušās industriālās pilsētas un slēgtās militārās teritorijas par dinamisku 21. gadsimta pilsētas centru ar globālu ietekmi. 

Liepājā prezentēs starpdisciplināru projektu “Atstājiet komentāru par Liepāju!”
Foto: Publicitātes
28.09.2023 09:59

liepajniekiem.lv

Projekta ietvaros 29. septembrī pulksten 12 pie Liepājas kanāla, Stūrmaņu ielā 1, notiks mākslas darba ”Atstājiet komentāru par Liepāju!” atklāšanas pasākums un no pulksten 14 līdz 16 Liepājas koncertzāles “Lielais dzintars” Kamerzālē norisināsies diskusija ”Liepājas paradoksālās ģeogrāfijas – komentāri?”, informē LKA pārstāve Leonarda Ķestere.

Pēc projekta eksperta, mākslinieka un dizainera Kristapa Ancāna domām ”projekta ietekme sniedzas tālāk par tiešo auditoriju, kļūstot par vērtīgu resursu plašākiem pētniecības un izglītības mērķiem. Turklāt uzmanība tiks pievērsta pieejamības, vienlīdzības un iekļaušanas nozīmei, veicinot dialogu par šīm svarīgajām tēmām kā daļu no projekta visaptverošajiem mērķiem”.

Projekta mērķis ir aktīvi iesaistīt sabiedrību šo tēmu izpētē, veicinot dažādas perspektīvas un atziņas gan no iedzīvotājiem, gan apmeklētājiem.

Izmantojot publisko telpu kā mākslas un diskursa audeklu, iniciatīva cer radīt paliekošu ietekmi uz Liepājas kopienu, identitāti un tās globālo uztveri.

Projektā divdesmit Latvijas Mākslas akadēmijas, Latvijas Kultūras akadēmijas un Rīgas Tehniskās universitātes maģistrantūras studenti kopā ar Liepājas Universitātes Jauno mediju mākslas studentiem apvienojušies, lai radītu 2D mākslas darbus, kas tiks eksponēti uz nama fasādes Liepājā, Stūrmaņu ielā 1.

Savukārt diskusijas ”Liepājas paradoksālās ģeogrāfijas – komentāri?” uzmanības centrā būs jautājumi par pilsētas identitāti, apskatot koncertzāles ”Lielais dzintars” nozīmi saistībā ar skaņu, klusumu un kultūras dzīvi, tostarp Liepājas kultūras mantojuma godināšanu mūzikā un tā ietekmi uz pilsētas identitāti. Pievēršoties Liepājas dabas izpētei, apskatot saikni starp Liepājas ikonisko tiltu un tā saitēm ar franču kultūru un arhitektūru. 

Diskusijā piedalīsies māksliniece un pasniedzēja Anna Priedola, arhitekts Uģis Kaugurs, muzikologs Orests Silabriedis, mākslinieks un pasniedzējs Kristaps Ancāns un attīstības projektu vadītājs Mārcis Puriņš. Diskusiju vada radošuma un kultūrpolitikas eksperts Timurs Tomsons.

”Ar dinamisku diskusiju projekta mērķis ir rosināt jēgpilnas sarunas un pārdomas par inovatīviem risinājumiem pilsētas iedzīvotāju iesaistei un mākslas nozīmi sabiedriskajā telpā, par Liepājas mantojumu, kultūru un nozīmi mūsdienās”, uzsver projekta eksperte Ieva Zemīte.

Projekta vadošie eksperti ir LKA asociētā profesore, LKA un RTU kopīgās maģistra studiju programmas ”Radošās industrijas un izaugsmes menedžments” direktore Ieva Zemīte, LKA karjeras un attīstības projektu konsultante un producente Leonarda Ķestere un LMA starpdisciplinārās mākslas maģistratūras POST specializācijas vadītājs un mākslinieks Kristaps Ancāns.

Projektā ”Atstājiet komentāru par Liepāju! piedalās studenti – Ronja Burve, Paula Cukura, Artis Deičmanis-Bulavs, Anete Kalēja, Aiga Leitholde, Uģis Ozols, Konstance Pīlēna, Kristīna Virse, Katrīna Anna Strīķe, Santa Raciņa, Leina Ruļuka, Olga Verjajeva, Dena Doloresa Sircova, Krišjānis Beļavskis, Ieva Viese-Vigule, Laura Aizporiete, Katrīna Laura Biksone, Kristers Krūms, Spāre Vītola, Lauma Muižarāja, Jekaterina Jevdokumova, Kristofers H. Antāns, Elizabete Miķelsone, Beatrise Šulte, Mikus Svikulis, Kristena Sokolovska un Sabrina Roberta Rače.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz