Otrdiena, 7. maijs Henrijs, Jete, Henriete, Enriko
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājā skolēnu dziesmu un deju svētkiem gatavojas 1010 potenciālo dalībnieku

Liepājā skolēnu dziesmu un deju svētkiem gatavojas 1010 potenciālo dalībnieku
20.01.2010 12:06

Lai virzītos uz lielo mērķi – X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem – no janvāra Liepājā sāksies regulāri koru kopmēģinājumi, kuriem jau sastādīts grafiks. Kori pulcēsies Liepājas 1. valsts ģimnāzijas zālē, deju kolektīvi – Olimpiskā centra Rožu zālē.

Par gatavošanos šiem svētkiem otrdien, 19. janvārī, Domes priekšsēdētāja vietniece Silva Golde tikās un runāja ar koru un deju kolektīvu vadītājiem. X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem notiks šovasar no 6. līdz 10. jūlijam.

”Vadības stūre ir nodota drošās rokās. Tie ir profesionāļi, kuriem ir gan liela pieredze, gan zināšanas, lai šo pasākumu novadītu visaugstākajā līmenī. Arī par finansējumu esam parūpējušies, lai mūsu sniegums būtu labākais,” sanāksmes laikā sacīja S. Golde

No Liepājas dziesmu un deju svētkiem gatavojas 1010 pašdarbnieki, no kuriem pēc vairākām atlases kārtām noskaidrosies tie 650 dalībnieki, kuri pārstāvēs Liepāju Latvijas skolēnu dziesmu un deju svētkos.

Katram kora vadītājam tiks maksāts papildus par sešām stundām nedēļā. Šie līdzekļi ņemti no valsts piešķirtajām mērķdotācijām interešu izglītībai. Tāpat tiek meklēti līdzekļi, lai papildu samaksu varētu piešķirt arī pianistiem un koncertmeistariem.

Šobrīd notiek aktīvs darbs pie organizatoriskajiem jautājumiem, dziesmu svētku repertuāra izstrādes un pilnveides, kā arī noformējuma. Šo dziesmu un deju svētku kopējā tēma ir “Svītru kods”. Atbilstoši šai tēmai būs noformēts svētku gājiens.

Pēc koru un deju kolektīvu atlases, kā ģenerālmēģinājums un tramplīns uz Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem būs Liepājas svētki lieliem un maziem “Lielmutis Fricis un Lielmute Marta”. Šogad pasākums noritēs no 28. maija līdz 30. maijam un svētku programmā paredzētas dziesmas, dejas un atrakcijas trīs dienu garumā gan bērniem, gan viņu vecākiem.

Kori uz skatuves kāps 29. maijā koncertestrādē “Pūt, vējiņi!”, bet deju kolektīvi 30. maijā Daugavas treniņstadionā.

Normunds Mihailovs,
Liepājas pilsētas Domes Sabiedrisko attiecību un mārketinga daļas praktikants

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz