Piektdiena, 17. maijs Umberts, Herberts, Dailis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājā un rajonā viesosies Kinobusiņš

Liepājā un rajonā viesosies Kinobusiņš
22.05.2009 17:49

Atslēgvārdi

30. un 31.maijā ģimenes svētku “Lielmutis Fricis un Lielmute Marta” ietvaros Liepājā viesosies Kinobusiņš, informē organizatori.

Kinobusiņš ir ceļojoša apvienība, kas dodas cauri visai Latvijai, lai iepriecinātu mazos un lielos skatītājus ar sirsnīgām un jaukām latviešu animācijas filmām, informē organizatori. Tā mērķis ir dot iespēju bērniem piedzīvot savā pilsētā, savā pagastā īstu kino brīnumu, kā arī popularizēt Latvijas animācijas filmas kā vērtīgu, estētisku izklaidi un mudināt vietējās pašvaldības un skolas uzņemties iniciatīvu bērnu un ģimeņu kinoseansu organizēšanā. Seansa programmā būs redzamas Nila Skapāna un Daukas animācijas filmiņas. 

Jau ir pagājuši gandrīz trīs mēneši kopš Kinobusiņš ir uzsācis ceļu pie skatītājiem. Kopš marta Kinobusiņš ir iegriezies 24 pagastos (Ogres, Talsu un Tukuma rajonos), veicot vairāk nekā 2000 km lielu ceļa gabalu un iepriecinot ap 2000 skatītāju. Kinobusiņš piestās vēl 120 pagastos, gada laikā viesojoties 144 izrādīšanas vietās.

Šajos pirmajos mēnešos Kinobusiņa komanda ir sastapusies ar negaidīti lielu atsaucību gan no skatītāju, gan no vietējo pašvaldību un kultūras namu vadītāju puses. Vidēji vienu pasākumu apmeklē 80 skatītāji, pulcējot gan pašus mazākos, gan vecāko paaudzi. Līdz šim visapmeklētākais pasākums notika Dundagas pilī, kur pils zālē pulcējās turpat 170 skatītāji. Lielā skatītāju interese liecina par to, ka šādi pasākumi Latvijā šodien ir nepieciešami un veicināmi, jo ekonomisko apsvērumu dēļ iespējas apmeklēt ģimenes pasākumus daudziem samazinās, taču interese par tiem tikai pieaug.

Lai Kinobusiņa pasākumu varētu apmeklēt ikviens, visi seansi ir par simbolisku ieejas maksu – 1 santīmu, un tas, protams, nebūtu iespējams bez atbalstītājiem: ģenerālsponsora Hipotēku Bankas un mūsu draugiem – telekomunikāciju operatora Amigo un Amerikāņu Auto kluba. Pasākumu norises vietās katrs šis santīms tiek rūpīgi vākts ziedojumu kastītē, lai, projektam noslēdzoties, savāktie līdzekļi tiktu nodoti SOS bērnu ciematu pārziņā.

14. maijā Hipotēku Bankas telpās kopā pulcējās Kinobusiņa organizatori un atbalstītāji, lai pirmo reizi atvērtu nu jau pilno ziedojumu kastīti un veiktu saziedoto līdzekļu uzskaiti. Rezultāts pēc pamatīgas monētu šķirošanas un skaitīšanas ir 12 790 santīmi jeb 127 lati un 90 santīmi, no kuriem 880 santīmi ir viensantīmnieku monētās.

Kinobusiņa tūres ietvaros norisinās arī Amigo rīkotais kreatīvo zīmējumu konkurss “Mans multeņu varonis”, kur katru mēnesi no iesniegtajiem zīmējumiem un to aprakstiem tiek izvēlēti trīs labākie tēli, kas, projektam noslēdzoties, piedalīsies lielajā konkursā. Šajā konkursā uzvarējušie tēli tiks iemūžināti jaunā animācijas filmiņā, kuras veidošana tiks uzticēta animatorei Ilzei Ruskai un viņas komandai.

Seansi Liepājas rajonā:
Grobiņā            30.05.09.   plkst.12.00   Skolēnu Interešu centrā
Nīcā                 30.05.09.   plkst.15.00   Kultūras namā
Rucavā             30.05.09.   plkst.18.00   Rucavas pamatskolā
Pāvilostā          31.05.09.plkst. 12.00   Kultūras namā
Durbē              31.05.09.plkst.15.00 Kultūras namā
Aizputē            31.05.09.plkst.18.00  Kultūras namā

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz