Ceturtdiena, 2. maijs Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājā vērienīgi atzīmēs valsts svētkus

Liepājā vērienīgi atzīmēs valsts svētkus
Foto: Kultūras pārvalde
18.10.2018 11:59

liepajniekiem.lv

Latvijas 100. dzimšanas diena Liepājā šogad tiks svinēta īpaši. Stāstu par Latviju cauri laikiem izbaudīsim plašā koncertprogrammā ar populāru mūziķu dalību, iespaidīgu scenogrāfiju un krāšņu uguņošanu, vēsta LPPI “Kultūras pārvalde” sabiedrisko attiecību vadītāja Dita Karpiča.

Lāčplēša diena Liepājā tiks sagaidīta ar tradicionālo lāpu gājienu. Tas ik gadu vieno vairākus tūkstošus liepājnieku, kuri, reizēm spītējot pat stipram lietum, vējam vai negaisam, dodas gājienā, lai nestu gaišus sveicienus Latvijai. 11. novembrī Jāņa Čakstes laukumā pulksten 17 liepājnieki un pilsētas viesi aicināti baudīt Lāčplēša dienai veltīto koncertu, kurā uzstāsies Latvijas Nacionālā teātra aktrise Marija Bērziņa, dziedātājs Atis Zviedris un pianists Normunds Kalniņš. Savukārt no pulksten 17.30 visi interesenti aicināti stāties lāpu gājienam, lai pulksten 18 svinīgā solī no Jāņa Čakstes laukuma dotos uz Ziemeļu kapiem. 

Noslēdzoties lāpu gājienam, Ziemeļu kapos pie pieminekļa Brīvības cīnītājiem ap pulksten 18.45 norisināsies piemiņas pasākums ar svinīgām Liepājas pilsētas domes vadības un Nacionālo bruņoto spēku pārstāvju uzrunām. Ar muzikāliem priekšnesumiem uzstāsies Latvijas Nacionālās operas un baleta tenors Juris Jope kopā ar ģitāristu Linardu Švekli.

Latvijas 100. dzimšanas diena Liepājā tiks sagaidīta īpaši krāšņi, ar ļoti rūpīgi veidotu programmu, kuras veidošanā piedalījās arī liepājnieki, balsojot par savām mīļākajām Liepājas komponistu dziesmām, lai tās dzirdētu jau 18. novembrī pulksten 17 pie koncertzāles ”Lielais dzintars”. Koncerta stāstu veidos tautas dziesmas un populāru, tautā mīlētu Liepājas autoru dažādos laikos radītās dziesmas. Kā pasākuma atsevišķa daļa būs krāšņa svētku uguņošana, kurai mūziku veidojis Latvijā zināmais komponists Jānis Lūsēns. Svētku apmeklētājus noteikti pārsteigs scenogrāfija. Tā būs veidota trīs līmeņos, kuros īpaši scenogrāfiski elementi savienosies ar skatuvi un koncertzāles ”Lielais dzintars” terasi, veidojot trīs stihijas – ūdeni, zemi un debesis. Īpaši veidotas video projekcijas izcels koncertzāli un liks tai iemirdzēties pavisam citās noskaņās.

Īpašie svētku koncerta viesmākslinieki būs Liepājas teātra aktrise Agnese Jēkabsone, Aija Vītoliņa, Andris Ērglis, Atis Ieviņš, Dināra Rudāne, Jānis Apeinis, Kristīne Zaharova, Mārtiņš Ruskis un instrumentālā grupa ”Pulsa efekts”. Muzikālais vadītājs 18. novembra koncertam ir Jānis Strazds. Pavadošās grupas sastāvā piedalās Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolas Melngaiļskolas bigbends Jāņa Ivuškāna vadībā, Liepājas simfoniskā orķestra pūtēju grupas mūziķi un Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra jauktais koris ”Laiks” un diriģente Ilze Balode. Pasākuma noskaņu radīs un pasākumu vadīs Liepājas teātra aktieris Egons Dombrovskis. Kopumā ap 80 Liepājas dejotāju izdejos Latvijas stāstu cauri laikiem, akcentējot nezūdošo Latvijas vērtību horeogrāfes Ievas Kemleres un Kristīnes Kārkliņas vadībā. Režiju un scenāriju simtgades koncertam veido Valdis Pavlovskis un Maija Kalniņa. 

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz