Sestdiena, 27. aprīlis Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājas amatierteātru veikumu vērtēs skates “Gada izrāde 2023” žūrija

Sestdien, 9. martā, Liepājā ieradīsies Latvijas amatierteātru skates “Gada izrāde 2023” žūrija, lai izvērtētu liepājnieku pieteiktos uzvedumus. Liepājas Tautas mākslas un kultūras centru skatē pārstāvēs Jauniešu teātra studija un amatierteātris “Projekts”, ziņo kultūras centra sabiedrisko attiecību un mārketinga projektu vadītāja Iveta Štelmahere.

Liepājas amatierteātru veikumu vērtēs skates “Gada izrāde 2023” žūrija
Foto: Publicitātes
06.03.2024 16:33

liepajniekiem.lv

Kā pastāstīja kultūras centra direktore Baiba Kļava, arī skatītāji laipni aicināti uz abām izrādēm, jo tās šajā sezonā būs skatāmas pēdējo reizi.

Liepājas Jauniešu teātra studijas traģikomēdiju “Dievu ābols” pulksten 14 varēs vērot Liepājas Latviešu biedrības nama Kamerzālē, bet amatierteātra “Projekts” piedzīvojumu komēdiju “Bīstamā Biruta” – pulksten 15.30 kultūrvietas “Pegaza pagalms” viesistabā.

“Dievu ābols” tapis pēc Hermaņa Paukša lugas motīviem Jura Ločmeļa režijā. Režisors to raksturo kā stāstu par mīlestību, kaislībām un intrigām savam priekam – bez atskaites punkta par sekām.

“Hermaņa Paukša kā dramaturga skatījums uz dažādām tēmām mani vienmēr ir fascinējis,” pastāstīja režisors, “tādēļ ik pa laikam atgriežos pie šīs dramaturģijas.

Iestudējumā skartā tēma šobrīd šķiet īpaši aktuāla – mīts par Trojas kara aizsākumu, kurā “dievi” paspēlējas ar cilvēkiem, sagādājot sev izklaidi.”

“Bīstamā Biruta” tapusi pēc Aivas Birbeles lugas “Bruņota un bīstama” motīviem.

Režisore Lelde Kaupuža šo populāro lugu izvēlējās, jo attiecību tēma ir aktuāla vienmēr: “Lugas pamatā ir stāsts par sievieti, kura apņēmusies 90 dienu laikā tikt pie sava Sapņu prinča. Lai iekarotu savu iecerēto, viņa apgūst un izmanto praksē dažādas vīriešu valdzināšanas prasmes.”

Izrāde skatītāju vidū visu sezonu bijusi ļoti populāra un uzvedums spēlēts pārpildītās zālēs.

Foto: Publicitātes

Reģiona skates dalībniekus vērtēs Latvijas Nacionālā kultūras centra apstiprināta žūrija trīs teātra mākslas ekspertu sastāvā – teātra zinātniece un kritiķe, Latvijas Kultūras akadēmijas asociētā profesore Līga Ulberte; aktieris, režisors, pedagogs Mārtiņš Gailis; aktieris un scenogrāfs Andis Strods.

Žūrija katramiestudējumam piešķirs punktus no 1 līdz 10 par katru vērtēšanas kritēriju: literārā materiāla izvēles atbilstība; režisora darbs; aktieru darbs; scenogrāfija/vizuālais noformējums un izrādes koptēls.

Maksimālais punktu skaits, ko katrs žūrijas eksperts skates dalībnieka iestudējumam var piešķirt, ir 50 punkti.

Pēc visu reģiona skatēm pieteikto izrāžu noskatīšanās, 10 veiksmīgākos iestudējumus žūrija izvirzīs “Gada izrāde 2023” finālam, kas norisināsies aprīļa beigās.

“Gada izrāde” ir gadskārtējs Latvijas amatierteātru snieguma izvērtēšanas pasākums, ko rīko Latvijas Nacionālais kultūras centrs ar mērķi nodrošināt amatierteātru tradīcijas saglabāšanu un nepārtrauktību Latvijā un latviešu diasporā, popularizēt amatierteātru iestudējumus Latvijas sabiedrībā, motivēt amatierteātru dalībniekus radošai darbībai. 

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz