Pirmdiena, 29. aprīlis Raimonds, Laine, Vilnis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājas Latviešu biedrības namā būs skatāma Baibas Feoktistovas košo gleznu izstāde

Piektdien, 3. martā, pulksten 17 Liepājas Latviešu biedrības namā notiks mākslinieces Baibas Feoktistovas personālizstādes “Sievišķības portrets” atklāšana, informē biedrības nama sabiedrisko attiecību speciāliste Anda Birkenberga.

Liepājas Latviešu biedrības namā būs skatāma Baibas Feoktistovas košo gleznu izstāde
Baiba Feoktistova. (Foto: Publicitātes)
01.03.2023 12:46

liepajniekiem.lv

Marts ir Liepājas dzimšanas dienas un astronomiskā pavasara iestāšanās mēnesis. Jaušamais pavasara tuvums rosina uzplaukt un meklēt krāsas, kuras varēs atrast Liepājas Latviešu biedrības namā no 3. līdz 30. martam, kur būs skatāma jaunās gleznotājas Baibas Feoktistovas krāšņā un košā personālizstāde “Sievišķības portrets”.

Izstādē būs apskatāmi mākslinieces darbi, kas radīti laika posmā no 2019. līdz 2023. gadam.

Baiba Feoktistova pirms pāris gadiem spēra nozīmīgu soli, viņa pameta algotu darbu, lai pievērstos savai kaislībai – glezniecībai. “Tajā brīdī biju gatava riskēt ar daļu drošības, lai iegūtu to, kas man ir šobrīd.

Vēl manu lēmumu ietekmēja tas, ka negribēju 50 gadu vecumā atjēgties, ka neesmu pat pamēģinājusi realizēt sevi glezniecībā,”

kādā intervijā savu lēmumu pamatoja jaunā māksliniece.

Foto: Publicitātes

Baibas Feoktistovas daiļrades centrā ir sieviete. Savos darbos autore eksperimentē ar sievietes atainojumu. “Daļa no gleznām ir portreti, kuros personāžiem raksturīgs izteiksmīgs skatiens un mierpilni sejas vaibsti, kas papildināti ar floras un faunas elementiem.

Krāšņie ziedi, dzīvnieki un tropiski lidoņi katrs nes simbolisku nozīmi, veidojot stāstu par sievietei piemītošajām īpašībām.

Savukārt ziedi, ogas un augļi kalpo kā auglības simbols, kas cildina mātes dabas un sievietes radošo spēku,” informē māksliniece, piebilstot, ka cita sievietes daba atspoguļojas viņas figurālajos gleznojumos, kuros tēla skatiens ir aizsegts, izceļot jauneklīgos ķermeņus.

“Šie darbi radīti demonstrējot sievietes vieglprātīgo, koķeto un pavedinošo dabu, kura ir bieža parādība mūsdienu sievietes atainojumā,” uzskata B. Feoktistova.

Katram daiļrades periodam raksturīgs savs stils, krāsas un atainotie simboli. Kā atklāj māksliniece, caur saviem darbiem viņa pēta savu pieredzi un sievišķības meklējumus.

Foto: Publicitātes

Lielāko daļu iemaņu māksliniece Baiba Feoktistova ieguvusi pašmācības procesā, kurā nozīmīga loma bija gūtajai pieredzei, mācoties juveliera profesiju pie Oļega Auzera, kas ļāvusi attīstīt telpisku domāšanu. Savukārt gleznošanas tehnika apgūta privāti mācoties pie gleznotāja Artura Auzera.

Jaunā māksliniece pārsvarā darbojas eļļas un akrila tehnikā, viņai raksturīga arī zelta folijas izmantošana.

Lai izstrādātu vienu lielizmēra darbu (150 x150 cm), māksliniecei nepieciešami aptuveni divi mēneši.

Pēdējos gados Baiba Feoktistova regulāri organizējusi personālizstādes Rēzeknē, Līgatnē un Cēsīs, laika posmā no 2020. līdz 2021. gadam veidojusi vāka ilustrācijas žurnālam ”I’mperfekt”, kā arī izstrādājusi produktu iepakojumu dizainus.

Izstāde bez maksas būs apskatāma līdz 30. martam.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz