Piektdiena, 19. aprīlis Vēsma, Fanija
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājas Latviešu biedrības namā notiks literāra pēcpusdiena “Ojāra Vācieša un Māra Čaklā dzeja – Liepājā”

30. jūlijā plkst. 15.00 Liepājas Latviešu biedrības namā notiks literāra pēcpusdiena ”Ojāra Vācieša un Māra Čaklā dzeja – Liepājā”. Pasākums pieliks krāšņu punktu izstādei ”Viņi un sirdsapziņa”, kas jau kopš 1. jūnija aplūkojama Liepājā, portālu informēja Ojāra Vācieša muzeja pārstāvji.

Liepājas Latviešu biedrības namā notiks literāra pēcpusdiena “Ojāra Vācieša un Māra Čaklā dzeja – Liepājā”
22.07.2021 10:37

liepajniekiem.lv

Atslēgvārdi

Literārā pēcpusdiena vasaras noskaņu gammā būs Ojāra Vācieša muzeja rīkots noslēguma akords muzeja ceļojošajai izstādei ”Viņi un sirdsapziņa”, kas veltīta Ojāra Vācieša un Māra Čaklā radošajām un personiskajām saitēm. Pasākums ”Ojāra Vācieša un Māra Čaklā dzeja Liepājā” iecerēts kā literārā pēcpusdiena, kurā apmeklētāji aicināti izbaudīt Ojāra Vācieša un Māra Čaklā daiļradi: gan vasarīgas pastorāles, gan dabas spēkā sakņotu dzeju. Dzejas skices lasīs Ainars Lankovskis un Anete Strazdiņa. Pasākumā viesosies arī Ojāra Vācieša muzeja vadītāja Ieva Ķīse, kurā stāstīs par dzejniekiem un viņu kopīgi dalīto laiku. Kā stāsta izstādes autore Dace Micāne-Zālīte, ”tas būs skaists satikšanās mirklis, augsti novērtēts esības brīdis, kad satiekas acis un mēs dalām vienu telpu un situācijas enerģētiku. Paldies Liepājas režisorei Vitai Pētersonei par literārās pēcpusdienas ideju.”

Kurzemnieks Māris Čaklais un vidzemnieks Ojārs Vācietis katrs savā rokrakstā pierakstījuši Latvijas vasaras skices – te jūra, pļava, te Gaujas līcis un saule. Interesanti, ka Mārim Čaklajam saule dzīvo pat rakstāmgalda atvilktnē, kad to kā bateriju var paņemt un ievibrēt gaismu rēnā rudenī. Savukārt vasaras saule Ojāram Vācietim ir pārvērsta auglī, kuru apēdot tikai kauliņš jāizspļauj laukā.

Izstādes ”Viņi un sirdsapziņa” centrā ir mākslinieka Inta Sedlenieka radītais trīs metrus augstais ”Sirdsapziņas krekls”, kur iespējams tuvplānā ielūkoties Ojāra Vācieša un Māra Čaklā savstarpējā sarakstē, fotogrāfijās un literatūras pasaulē.

Izstāde savu ceļu 2020. gadā sākusi Ojāra Vācieša muzejā, tālāk devusies uz Saldus pilsētas bibliotēku, tagad aplūkojama Liepāja, bet jau augustā savu ceļu turpinās Ojāra Vācieša dzimtajā Malienā – Alūksnē.

Literārās pēcpusdienas vizuālā identitāte ir trīs dažādi Ojāra Vācieša zīmēti ”šķīvji” – apļa veida krāsu ritmi. Bet par to tuvāk jau varēsit uzzināt, braucot ciemos pie mums – uz Ojāra Vācieša muzeju Pārdaugavā.

Ieeja bez maksas. Ieeja pasākumā tikai ar Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz