Ceturtdiena, 25. aprīlis Līksma, Bārbala
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājas Latviešu biedrības namu rotās kinofilmas “Homo Novus” elegantie tērpi

No 6. augusta līdz 4. septembrim Liepājas Latviešu biedrības namā būs apskatāma Latvijas valsts simtgades spēlfilmas ”Homo Novus” eleganto tērpu izstāde, ziņo biedrības nama pārstāve Diāna Daiva Priediena.

Liepājas Latviešu biedrības namu rotās kinofilmas “Homo Novus” elegantie tērpi
Foto: publicitātes
03.08.2021 10:00

liepajniekiem.lv

Režisores Annas Vidulejas pārpratumu komēdija ”Homo Novus” bija visapmeklētākā Latvijas filma 2018. gadā, un par filmas tērpiem māksliniece Liene Rolšteina saņēma nacionālo kino balvu ”Lielais Kristaps” kategorijā ”Labākais kostīmu mākslinieks”.

Tērpu izstādē būs iespējams aplūkot 30. gadu modes un elegances tradīcijas. Biedrības nama Galeriju rotās neliela daļa no tērpu mākslinieces Lienes Rolšteinas radītājiem 30. gadu Latvijas brīvvalsts laika elitārajiem tērpiem šai filmai.

Kopumā filmai ”Homo Novus” no jauna tika radīti 118 apģērba gabali vīriešiem, 114 – sievietēm, kā arī tika izgatavotas vairākas trīsdesmitajiem gadiem atbilstošas cepures un kurpju pāri. Liepājā būs skatāmi filmā redzētie kostīmi – Ciemaldas (Kristīne Krūze) rozā balles kleita, Mačernieka (Andrejs Žagars) melnais uzvalks, Daģa kundzes (Aurēlija Anužīte-Lauciņa) tērpi, Kurcuma (Kaspars Znotiņš) nakts tērps, Astrīdes (Agnese Budovska) melnbaltā kleita ar cepuri un citu filmas varoņu kostīmi.

Romantiskā intrigu un pārpratumu komēdija ir latviešu literatūras klasikas ekranizācija, kas balstīta uz Anšlava Eglīša tāda paša nosaukuma romāna motīviem. Filmā ar smaidu skatās uz kaislībām 30. gadu beigu Rīgas mākslinieku dzīvē. Šis ir vēstures posms bez kara un šausmām – pilsēta plaukst, tā ir izsmalcināta, dzīvīga un eleganta, ļaujot cilvēkiem baudīt dzīvi. Lienes Rolšteinas izsmalcinātie kostīmi filmā lieliski parāda laikmetu, kad elegance un gaume ir ikdienas sastāvdaļa. 

Kinofilmas ”Homo Novus” godalgoto tērpu izstādi iespējams apskatīt bez maksas Liepājas Latviešu biedrības nama Izstāžu galerijā no 6. augusta līdz 4. septembrim, darba dienās no pulksten 10 līdz 19.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz